Sezonul portocalelor, profită din plin

634

portocalePortocalele, fructele cele mai iubite în acest sezon, au un conţinut mare de vitamina C care este ca o pavăză împotriva gripei şi răcelii. Cei care consumă multe portocale previn şi apariţia pietrelor la rinichi, a artritelor şi a colesterolului rău.

Portocalele sunt fructele care conţin vitamine, calciu, fibre şi foarte mulţi nutrienţi. Sunt fructe foarte sănătoase, şi de aceea se recomandă a fi consumate cât mai des.

În continuare vă prezentăm câteva avantaje ale consumului de portocale:

Imunitate crescută

Deoarece conţin foarte multă vitamina C (un antioxidant important), portocalele sunt deosebit de sănătoase şi din această cauză şi foarte apreciate. Pentru a preveni virozele din acest sezon este bine a se consuma câte o portocală. Consumate sub formă de suc sau pur şi simplu în starea în care se află, portocalele vor revigora organismul mai repede decât te-ai fi aşteptat.

Împotriva colesterolului

Portocalele conţin un ingredient care ajută la reducerea producţiei de colesterol. Consumă în fiecare zi câte o portocală, în special în zilele când mănânci foarte multe alimente grase.

Previne constipaţia

Datorită faptului că este un fruct puţin acid, portocala are efect alcalin asupra aparatului digestiv şi activează sucurile gastrice, înlăturând astfel constipaţia. Dacă te confrunţi foarte des cu această problemă, consumă după fiecare masă câte o portocală.

Îmbunătăţesc calitatea spermei

O portocală consumată în fiecare zi păstrează calitatea spermei. Vitamina C care se găseşte în portocale într-o proporţie destul de mare, protejează sperma de modificări genetice care pot induce probleme de sănătate viitorului bebeluş. Bărbaţii care îşi doresc un copil şi lucrează la conceperea acestuia, ar fi bine să mănânce cât mai des portocale.

Previn formarea pietrelor la rinichi

Prin consumul de suc de portocale în fiecare zi se protejează rinichii de apariţia pietrelor la rinichi şi oxalat de calciu. Prepară-ţi zilnic suc de portocale, de preferat ar fi să-l bei cu paiul (aciditatea sucului de portocale nu face bine smalţului dinţilor, iar din această cauză este bine să nu fie ţinut prea mult la suprafaţa acestora).

Menţine frumuseţea

Vitamina C, un antioxidant foarte puternic care are rolul în păstrarea frumuseţii pielii prin protejarea de radicalii liberi. Pentru a avea mereu pielea întinsă, frumoasă şi curată consumă cât mai multe portocale.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here