Sesiune de comunicări ştiinţifice la Facultatea de Inginerie

356

DSCF1574În perioada 16-29 aprilie 2012, în staţiunea Săcelu, se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „studING”. Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu şi Facultatea de Inginerie.

Staţiunea Săcelu devine, pentru câteva zile, centrul comunicărilor ştiinţifice studenţeşti. În această locaţie, Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Facultatea de Inginerie organizează cea de-a VII-a ediţie a Sesiunii Internaţionale de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti. Acţiunea se va desfăşura în perioada 26-29 aprilie 2012. „Proiectul îşi propune să reunească la Tg-Jiu, studenţi din facultăţi cu profil tehnic, din mai multe centre universitare din ţară şi studenţii Facultăţii de Inginerie din Tg-Jiu, pentru a-şi pune în evidenţă inovaţiile şi munca de cercetare în domeniul tehnic”, a declarat Silviu Sorin Goanţă, şef Comisie de Imagine al ASUCB. Potrivit reprezentantului ASUCB, Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „studING” are ca scop „promovarea cercetării în domeniul ingineriei, propunând studenţilor să vină cu lucrări de cercetare ambiţioase în domeniile: Automatică, Informatică, Electronică şi Telecomunicaţii; Tehnologii şi Materiale; Inginerie Energetică; Ingineria şi Protecţia Mediului; Inginerie şi Management; Robotică, lucrări ce vor fi evaluate de către un colectiv de profesori de prestigiu ai Facultăţii de Inginerie din centrul nostru universitar”.

Participare numeroasă

De-a lungul celor şase ediţii anterioare, au participat la acest eveniment studenţi din mai multe centre universitare precum: Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Suceava, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj, Hunedoara, Petroşani, Reşiţa şi Craiova. Studenţii au adus, de la an la an, numeroase lucrări de inovaţie, contribuind la dezvoltarea domeniului tehnic. Astfel, ei au avut o participare tot mai numeroasă de la ediţie la ediţie. Reprezentanţii ASUCB susţin că domeniul cercetării şi dezvoltării în învăţământul tehnic rămâne un domeniu sensibil al activităţii studenţilor, constatându-se, din ce în ce mai mult, o scădere a interesului acestora pentru munca de cercetare şi inovare precum şi o lipsă de promovare şi sprijinire a acestui gen de activitate atât de necesar dezvoltării. La ediţia a VII-a a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „studING” se aşteaptă participarea a peste 100 de studenţi din Craiova, Reşiţa, Arad, Galaţi, Oradea şi din Târgu-Jiu. Toate lucrările participante vor fi publicate într-un volum sub Editura “Academica Brâncuşi”. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 27 aprilie 2012 la ora 12:00, la ea participând mai multe personalităţi publice şi oficialităţi ale Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here