Serviciile sociale din Gorj, analizate în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Vasiliada

343

Asociația Vasiliada – filiala Târgu-Jiu, organizație non-guvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a găzduit un workshop pe tema serviciilor sociale din județul Gorj, după cum informează Agenția Basilica.

Atelierul a avut ca obiectiv scoaterea în evidență a problemelor sociale din județ, în special ale bătrânilor abandonați, ale copiilor care provin din familii defavorizate sau ale persoanelor cu deficienţe de auz şi locomotor. La eveniment au participat studenţi ai Universităţii din Petroşani, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Specializarea Asistenţă Socială, specialişti, membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, de la care studenţii participanţi au avut ocazia să afle cât mai multe despre profesia ce o vor urma. În urma discuțiilor s-au identificat mai multe posibile soluții pentru cei aflați în nevoie.
La final, oaspeții au vizitat Centrul pentru copii “Sfântul Vasile cel Mare”, unde au admirat obiectele hand-made realizate de beneficiari şi au achiziţionat suveniruri.
Evenimentul, organizat de Sucursala Teritorială Gorj a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali, în parteneriat cu Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu, Asociaţia Vasiliada Târgu-Jiu şi Universitatea din Petroşani, s-a încheiat la finalul săptămânii trecute.
M.Ș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here