Servicii de preconcediere pentru salariaţii de la CEO

550

În cursul săptămânii viitoare, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj vor organiza sesiuni de informare cu privire la serviciile de preconcediere oferite pentru salariaţii care urmează să-şi piardă locurile de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Nu mai puţin de 752 de persoane din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor îngroşa rândurile şomerilor în perioada următoare în urma disponibilizărilor anunţate de conducerea companiei. Potrivit tabelelor transmise de către şefii CEO către AJOFM Gorj, cei mai mulţi viitori şomeri, foşti mineri şi energeticieni, sunt din judeţul nostru, însă diferenţa de 148 provine din judeţele vecine, Mehedinţi şi Dolj. Totuşi, disponibilizaţii de la CEO vor avea un statut special, faţă de alţi gorjeni care îşi pierd locul de muncă şi care primesc doar indemnizaţie de şomaj.
“AJOFM Gorj va oferi salariaţilor care urmează a fi disponibilizaţi de la CEO următoarele servicii de preconcediere: informarea privind prevederile legale referitoare la protecţia şomerilor şi acordarea serviciilor de ocupare şi formare profesională – măsuri active de combatere a şomajului; plasarea pe locurile de muncă vacante existente pe plan local şi instruirea în tehnici de căutare a unui loc de muncă; reorientarea profesională în cadrul sau prin cursuri de scurtă durată; sondarea opiniei salariaţilor şi consilierea acestora cu privire la măsurile de combatere a şomajului”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Serviciile de preconcediere vor fi acordate de către reprezentanţii AJOFM Gorj după un program stabilit în colaborare cu şefii din CEO, în perioada 12 – 16 septembrie. Astfel, inspectorii AJOFM vor fi prezenţi luni, 12 septembrie la Mătăsari, marţi vor ajunge la Rovinari, joi, 15 septembrie, se vor deplasa la Turceni, iar vineri, 16 septembrie vor acorda consiliere disponibilizaţilor CEO de la unităţile din municipiile Târgu-Jiu şi Motru.
Şi anul trecut, la 1 iunie, Complexul Energetic Oltenia a dat afară 2.133 de salariaţi, iar circa 1.500 dintre aceştia au provenit din cadrul unităţilor din judeţul Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here