Serie nouă de bilete de tratament pentru pensionarii din Gorj

1052

Conducerea Casei Județene de Pensii (CJP) Gorj a anunțat, ieri dimineață, faptul că au fost primite biletele de tratament pentru cea de-a treia serie din acest an, având ca dată de intrare perioada 22-25 martie 2024.

Potrivit lui Valentin Stegăroiu, directorul adjunct al instituției, în această serie s-au primit 58 de bilete pentru tratament balnear, numai pentru unitățile de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice București, sucursale ale Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă „TBRCM” SA, respectiv 1 Mai, Amara, Bala, Buziaș, Geoagiu, Moneasa, Olănești, Pucioasa. Din cele 58 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 34 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut.

Redistribuiri din 11 martie
Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet a CJP Gorj https://cjpgorj.ro/informatii-de-interes-public/bilete-de-tratament/bilete-an-2024, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Gorj. ,,Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele nerepartizate, se vor distribui în zilele de 11, 12, 13, 14, și 15 martie 2024, în funcție de data comunicată fiecărui beneficiar. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear, în perioada programată, și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament, despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant”, a declarat directorul adjunct al CJP Gorj. De asemenea, la sediul instituției județene există și un număr de 24 de bilete nealocate, care pot fi achiziționate de doritori, acestea fiind împărțite astfel: câte două pentru Amara și Pucioasa, nouă pentru stațiunea Olănești și 11 pentru Bala. ,,Aceste locuri se pot elibera persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere. Toate biletele nevalorificate până în data de 15 martie 2024, ora 13:30, vor fi redistribuite începând cu data de 18 februarie 2024, ora 8:30, până inclusiv în momentul începerii sejurului. Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal, titularului sau unei alte persoane, desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, au precizat reprezentanții Casei de Pensii Gorj. Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), față de 120.000 în anul 2023. În unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, față de 59.580 de bilete de tratament în 2023. Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here