Sentință modificată pentru Bocșe

590

Fostul primar de la Crasna, Iulian Bocșe, nu a scăpat de cătușe în procesul în care a fost judecat pentru comiterea unor infracțiuni de corupție. Procurorii au reușit să obțină la Curtea de Apel București o modificare a sentinței pe care o dăduse în vară Tribunalul și prin care gorjeanul ajuns șef al juriștilor de la OCPI era condamnat la închisoare cu suspendare. Trei ani de pușcărie stabilise atunci instanța, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de patru ani, lucru pe care magistrații de la Curtea de Apel Craiova nu l-au menținut însă acum, același lucru fiind valabil și în cazul altor doi inculpați din dosar.

“Înlătură în privința inculpaților BOCȘE IULIAN, CUZUC DAN CONSTANTIN și TOADER SIMONA ELENA aplicarea dispozițiilor art.91 și următoarele Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, urmând ca pedepsele principale rezultante aplicate acestora prin sentința apelată să fie executate în regim de detenție conform art.60 Cod penal. În temeiul art.68 alin.1 lit.c Cod penal pedepsele complementare aplicate inculpaților prin sentința apelată vor fi executate după executarea sau considerarea ca executate a pedepselor principale rezultante stabilite în sarcina acestora prin aceeași hotărâre”, a stabilit instanța, de data aceasta verdictul fiind definitiv, ceea ce înseamnă că fostul edil este deja în spatele gratiilor. Bocșe are probleme cu legea după ce în urmă cu un an a aranjat un concurs de angajare pentru o candidată care i-a oferit bani, procurorii DNA fiind cei care au instrumentat dosarul.
“Prin aceasta, inculpatul a cauzat o vătămare atât intereselor legitime ale persoanei contracandidate la ocuparea respectivului post, cât şi o vătămare a intereselor legitime ale persoanei juridice organizatoare a concursului (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti), şi obţinând astfel pentru inculpata Toader Simona Elena un folos necuvenit constând în promovarea de către aceasta, în condiţii de vădită incorectitudine, a concursului la care a participat şi, subsecvent, în numirea acesteia în funcţia publică care a făcut obiectul concursului, aceea de asistent registrator principal gradul I în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti. După numirea inculpatei Toader Simona Elena în funcţia respectivă, drept contraprestaţie pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor sale de serviciu (în modalitatea expusă mai sus), începând cu data de 11 septembrie 2014, inculpatul Bocșe Iulian a pretins de la inculpatul Cuzuc Dan-Constantin suma de 15.000 de euro, sumă din care a primit, în cadrul mai multor prestaţii, aproximativ echivalentul a 5.000 de euro”, a comunicat DNA la vremea derulării anchetei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here