Sentință definitivă pentru femeile acuzate că au inventat un scenariu demn de filmele de la Hollywood

566

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova au stabilit, luni, data la care vor face pronunțarea în dosarul celor două femei din comuna Bărbătești, care i-au indus în eroare pe anchetatori, după ce, în luna decembrie a anului 2014, Dan Cojocaru, un bărbat de 40 de ani, a fost găsit mort pe marginea drumului.
Sentința definitivă va fi anunțată mâine. La termenul de luni, una dintre cele două inculpate a fost adusă cu mandat de oamenii legii. Cealaltă este soția celui decedat. Aceasta a susținut că ar fi văzut cum un vecin l-ar fi omorât în bătaie pe bărbat. Femeia de 65 de ani a declarat chiar că ar fi avut o relație cu criminalul, dar și că ar fi comis fapta pentru că soțul său i-ar fi surprins ”în tandrețuri”, în propria casă. Bărbatul acuzat de văduvă a ajuns în arest după aceste declarații, însă, după 200 de ore, a fost eliberat. El nu a recunoscut nicio clipă că ar fi autorul omorului. Bărbatul a negat și relația cu vecina care ar fi putut să-i fie mamă. Abia când a trecut testul poligraf a fost eliberat. Prima instanță a decis ca martorul mincinos, Carmen Safta, să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Dacă decizia va rămâne definitivă, pe parcursul termenului de supraveghere, femeia este obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Jupâneşti, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. Mariana Gheorghe, prietena acesteia, care a întărit cele spuse de văduvă la Poliție, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Cele două au recunoscut faptele. Acestea nu au voie să plece din România până la stabilirea verdictului.
Constantin Mornea, bărbatul din Bărbătești, acuzat pe nedrept că și-ar fi omorât vecinul, a cerut 100.000 euro pentru eroarea judiciară, însă judecătorii i-au respins acțiunea. ”E strigător la cer. Eu fac pușcărie pentru mărturia de doi lei, a lor, pușcărie, familie distrusă, iar ele primesc închisoare cu suspendare”, a declarat Constantin Mornea, pentru Gorjeanul.
În acest moment, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj efectuează cercetări pentru depistarea autorului faptei, ”crima” de la Bărbătești fiind transformată, din nou, în accident de circulație. Anchetatorii îl caută acum pe șoferul care l-ar fi accidentat mortal pe Dan Cojocaru.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here