Seniorii gorjeni, din nou la şcoală

384

BIBLIOTECA JUDeteanaBiblioteca Judeţeană „Christian Tell” va da în curând startul unei noi sesiuni de cursuri pentru seniori. Astfel, începând de săptămâna viitoare, vârstnicii gorjeni vor avea din nou ocazia de a învăţa să desluşească tainele calculatorului.

Seniorii gorjeni sunt aşteptaţi din nou la şcoală. Este vorba de o nouă sesiune de cursuri de utilizare a computerului organizate de Biblioteca Judeţeană „Chirstian Tell”, cursuri ce urmează să înceapă săptămâna viitoare. Prima serie de cursuri de iniţiere în utilizarea computerului destinate seniorilor a început pe 7 februarie 2011 şi s-a bucurat de un real succes în rândul vârstnicilor gorjeni. Cei care participă la aceste cursuri, au posibilitatea de a căpăta minime competenţe digitale, vor deprinde noţiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe internet, de folosire a poştei electronice sau a mijloacelor de comunicare de tip yahoo messenger. Cursurile au o durată de patru zile şi se desfăşoară la sediul Bibliotecii între orele 9-12 de luni până joi. Potrivit conducerii Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”, la aceste cursuri s-au înscris deja aproape 20 de persoane dar doritorii sunt aşteptaţi în continuare, aceştia putând să se înscrie la aceste cursuri inclusiv după începerea lor: “Cea de-a doua sesiune de cursuri pentru seniori se va deschide pe 10 octombrie. Până în acest moment s-au format deja trei grupe, ceea ce înseamnă că s-au înscris cam 18 persoane dar înscrierile se pot face şi după începerea cursurilor. Acestea de desfăşoară de luni până joi, între orele 09:00 – 12:00”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Tainele calculatorului, dezvăluite seniorilor

Cursurile de utilizare a computerului destinate seniorilor au fost organizate pentru a veni în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor serviciilor bibliotecii, care doresc să desluşească tainele calculatorului şi a tehnicilor de comunicare moderne. Cei care sunt interesaţi se pot înscrie la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj. Pentru înscriere este nevoie de permisul de acces la bibliotecă. Cei care nu au permis îşi pot face unul la înscriere.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here