Senatorul Iriza și Transgaz l-au ajutat pe Moș Crăciun! – 320 de școlari și preșcolari din Bălănești, Dănciulești și Bărbătești au primit cadouri consistente

742

Senatorul ALDE Gorj, Scarlat Iriza, s-a implicat, la finalul săptămânii trecute, într-o campanie de ajutorare a autorităților din localitățile județului nostru, comune prin care va trece, în curând, conducta de gaze BRUA. Alături de Transgaz, parlamentarul de Gorj a achiziționat 320 de pachete, în valoare fiecare de peste 40 de lei, cadourile dulci fiind împărțite, vineri, în școlile și grădinițele din Bărbătești, Bălănești și transportate doar la Dănciulești, unde vor fi oferite celor mici în doar câteva zile.

Parlamentarul ALDE, personal, s-a deplasat în comunele respective pentru a le împărți copiilor aceste daruri de Crăciun. Cei mai mulți beneficiari au fost la Bărbătești, adică 158, alți 114 elevi și preșcolari bucurându-se maxim de pachete și la Bălănești. Asta, în timp ce alte 50 de cadouri au fost duse la Dănciulești, urmând să fie distribuite de parlamentarul Iriza către finalul acestei săptămâni. “Am considerat că aceste cadouri sunt ideale pentru copii, dar și pentru părinții care nu au posibilitatea de a le asigura aceste bucurii copiilor lor. Am încercat, alături de reprezentanții Transgaz, să ajutăm prin acest demers și autoritățile locale, vizând în special localități, din cele 14, care vor fi traversate de conducta BRUA. Fericirea copiilor a fost imensă, motiv pentru care vom contiua acest fel de acțiuni comune și în restul localităților vizate de proiectul Transgaz”, a declarat senatorul Scarlat Iriza.
A.STOICA

BRUA ajută comunitățile
Componenta locală a conductei internaționale care va conecta sistemele de transport de gaze naturale ale României, Bulgariei, Ungariei și Austriei (BRUA), în lungime de 528 kilometri, va traversa 10 județe și va avea costuri totale estimate la 560 de milioane euro. Reamintim că, în etapa de construire a conductei se preconizează că vor fi utilizați 530 km de țeavă de oțel, 530 tone de nisip, 50.000 mc de beton, 111.500 mc de apă și 512 tone de motorină pentru alimentarea utilajelor. Secțiunea românească a proiectului BRUA va include, pe lângă conducta propriu-zisă, 3 stații de comprimare gaze, amplasate în zona localităților Podișor, Bibești, Jupa, împreună cu anexele acestora, 43 de robinete de secționare amplasate de-a lungul traseului conductei, 20 stații de protecție catodică, precum și dispeceratul central pentru achiziție date, comenzi și supraveghere efracție. La nivelul BRUA vor fi amplasate 5 organizări de șantier ce vor urmări traseul conductei de transport (Căldăraru în Argeș, Gușoieni în Vâlcea, Turcinești în Gorj, Bucova în Caraș Severin și Recaș în Timiș). De la nivelul fiecărei organizări de șantier urmează a fi operate până la 4 fronturi de lucru simultane. De asemenea, în vederea depozitării temporare a segmentelor de conductă vor fi organizate 10 depozite de țeavă, la Poeni (Teleorman), Corbu (Olt), Cherlești (Olt), Zătreni (Vâlcea), Frasin (Gorj), Jiu Paroșeni (Hunedoara), Pui (Hunedoara), Iaz (Caraș Severin), Lugoj (Timiș) și Fântânele (Arad).

1 COMENTARIU

  1. ,,,,Alaturi de Transgaz ,,,,???? Cu cat din valoarea cadourilot a contribuit financiar Transgaz si cu cat a contribuit Iriza ????? Cat de excroci putem fi dle Sanator ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here