Senatorul Cârciumaru, noi întrebări despre proiectele de infrastructură din Gorj

1337

Senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, i-a adresat ministrului Transporturilor o interpelare, dorind să cunoască motivele pentru care mai multe lucrări de infrastructură rutieră din județ bat pasul pe loc.

Parlamentarul gorjean vrea să afle de la ministrul Lucian Bode de ce nu a fost realizată parcarea de la Mănăstirea Lainici, deși proiectul de modernizare a DN 66 Bumbești-Jiu-Petroșani este finalizat. De asemenea, Cârciumaru vrea să știe care sunt cauzele pentru care nu au debutat nici lucrările de reabilitare a podului peste râul Jiu din apropierea Mănăstirii Lainici.
„Știați că amânarea începerii acestei lucrări afectează și mai mult desfășurarea traficului de mare tonaj pe acest sector de drum național? Camioanele cu gabaritul mai mare de 30 de tone ocolesc Gorjul pentru a putea ajunge în județul Hunedoara din cauza restricțiilor de tonaj impuse. Oare cât trebuie să mai aștepte conducătorii auto pentru a putea circula în condiții optime pe DN 66 Bumbești-Jiu-Petroșani? Acum aveți posibilitatea să rezolvați aceste probleme, dat fiind faptul că PNL este singur la guvernare și nu mai poate acuza pe alții că nu-și fac treaba”, se arată în interpelarea lui Cârciumaru.

Proiecte în stand-by
Un alt drum național cu probleme, care tranzitează Gorjul, este DN 67 B Scoarța-Licurici-Târgu Logrești-Drăgășani (Vâlcea)-Pitești (Argeș). Despre reabilitarea acestuia s-a discutat de mai mult timp, însă execuția nu a fost demarată nici până acum. „Vă rog să-mi răspundeți, domnule ministru, dacă Ministerul Transporturilor, pe care îl conduceți, presupun cu pricepere, are capacitatea de a asigura finanțarea acestuia și când va fi emis ordinul de începere a lucrărilor”, mai scrie Cârciumaru în interpelare.
Nu în ultimul rând, senatorul PSD Gorj vrea să știe când vor fi reluate lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu și dacă responsabilii din minister au dispus măsuri de conservare și protejare a lucrărilor deja efectuate.
„V-ați interesat până acum dacă în afară de contestațiile depuse la licitații au fost îndeplinite și alte condiții pentru continuarea lucrărilor pe toate segmentele șoselei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu?”, întreabă Cârciumaru, acesta fiind interesat și dacă există bani în buget pentru construirea drumului expres Târgu-Jiu-Craiova.
În final, parlamentarul PSD de Gorj îl întreabă pe actualul ministru al Transporturilor dacă este mulțumit de activitatea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Gorj, „câte controale în trafic au fost efectuate, în acest an, pe drumurile naționale care trec prin Gorj, și câte amenzi au fost acordate”.
O interpelare similară i-a fost adresată, anul trecut, și fostului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here