Senatorii nu s-au înghesuit să-şi ridice certificatele de parlamentari aleşi

386

Doar unul din cei trei senatori aleşi duminica trecută de gorjeni s-a prezentat ieri la Biroul Electoral Judeţean Gorj pentru a-şi ridica certificatul cu care vor demonstra că ei sunt cei votaţi pe 9 decembrie. Liberalul Dian Popescu s-a prezentat în faţa magistraţilor care au condus procesul electoral în judeţ, el fiind felicitat pentru scorul obţinut în alegeri şi pentru calitatea dobândită.

Popescu nu a scăpat de întrebările jurnaliştilor despre procesul în care a fost trimis în judecată în dosarul lui Florin Pavel, şeful PNL Gorj precizând că rechizitoriul putea fi finalizat de mai mult timp. El a menţionat că la instanţă va avea ocazia să-şi dovedească nevinovăţia, motiv pentru care se bucură că a fost întocmit rechizitoriul chiar şi acum.
Ceilalţi doi senatori de Gorj, social-democratul Toni Greblă şi „poporeanul” Tudor Barbu, au lipsit mai mult sau mai puţin motivat. Documentele emise de BEJ au fost ridicate în numele celor doi de apropiaţi ai acestora, în cazul lui Greblă certificatul de parlamentar ales fiind luat de soţia sa, Mihaela, senatorul fiind prins cu treburi organizatorice la Bucureşti. Nici premierul Victor Ponta nu a venit să-şi ridice documentul de deputat ales pe 9 decembrie, restul deputaţilor prezentându-se pentru a-şi lua hârtia. Gorjul va avea în viitorul Parlament nu mai puţin de 11 aleşi, deşi norma firească era de opt. La redistribuirea voturilor legea electorală a făcut posibilă suplimentarea numărului aleşilor cu un senator şi doi deputaţi, pe un colegiu existând pentru prima dată câte doi parlamentari.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here