Semafoare la buton, montate de săptămâna viitoare

630

Primăria Târgu-Jiu va demara începând de săptămâna viitoare lucrările de montare a două semafoare la buton pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu – Şcoala Generală “Ecaterina Teodoroiu” şi strada Victoria – Colegiul Tehnic Nr. 2.

Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi la finele lunii trecute, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 74.000 de lei. Din aceste sume se vor achiziţiona: doi stâlpi cu consolă, patru stâlpi fără consolă, şase semafoare pietonale cu led, patru semafoare numărător D2X2, opt semafoare vehicule, şase butoane comandă pietoni, patru indicatori buton pietonal, două automate pentru comanda semaforizării. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de doar o lună de zile. Necesitatea realizării acestei investiţii a fost luată ca urmare a aglomeraţiei din apropierea trecerilor de pietoni din dreptul Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu” şi a Colegiului Tehnic Nr. 2.
“Investiţia a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local. Între timp, am mai schimbat din limitatoarele înalte cu altele mai mici, cum sunt cele de la Şcoala Nr. 2 de pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, dar şi în dreptul Colegiului Ecaterina Teodoroiu, şi pe strada Victoria, aşa încât să nu mai pună o problemă deosebită şoferilor, dar să şi forţeze limitarea vitezei în acea zonă. În ceea ce priveşte semafoarele la buton, acestea vor lua comandă doar atunci când sunt solicitate, când sunt pietoni în dreptul trecerii. Este adevărat că nu orice pieton care vine şi apasă, automat acest semafor va da verde pietonilor, ci doar la intervale bine stabilite care sunt programate printr-un automat programabil”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şef serviciu Gospodărie Comunală, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Autorităţile locale îşi propun ca şi în 2016, trei astfel de sisteme de semaforizare să fie montate în câteva zone ale municipiului Târgu-Jiu. “Şi anul viitor vom face astfel de investiţii, nu ne-am hotărât încă asupra zonelor. Avem discuţii cu Poliţia Rutieră şi cu cei de la Poliţia Locală şi, în funcţie de aceste date, vom amplasa probabil încă trei semafoare la buton”, a precizat Ionuţ Jilăveanu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here