Șeful Departamentului Rovinari al Sindicatului Lignitul Oltenia și-a dus nevasta în Franța pe banii organizației! – Soața lui Șomonescu, la Conferința Europeană a Lucrătorilor de la Paris

1812

Nevasta lui Ion Șomonescu, șeful Departamentului Rovinari al Sindicatului Lignitul Oltenia, a făcut parte din delegația de patru lideri sindicali din CE Oltenia, care au participat, timp de o săptămână, la Conferința Europeană a Lucrătorilor, care a avut loc la Paris. Partenera de viață a liderului sindical și-a postat prezența la întâlnirea, considerată, într-un comunicat de presă, drept una extrem de importantă de către Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, mai ales că aici s-a discutat despre energia bazată pe combustibili fosili. Asta mai ales că, Mihaela Șomonescu prestează nu la CEO, ci la Colecția Impex, firmă care se ocupă de vânzarea hainelor second-hand sortate.

•Crețan neagă prezența Mihaelei Șomonescu la Conferința Lucrătorilor de la Paris
•”Nu a fost nici ea, nici nevasta mea, ce ar fi știut ele despre combustibilii fosili”, a spus liderul FNM
•Soții Șomonescu, au împărțit totuși același avion.. la întoarcere, a mai spus Crețan

În perioada 10-16 mai, adică până ieri, în Franța, la Paris, a avut loc Conferința Europeană a Lucrătorilor. La aceasta au participat delegați din peste 25 de țări europene, care au analizat “dezastrul rezultatelor aplicării Tratatului de la Maastricht și Tratatului de la Paris, care pun capăt energiei bazate pe combustibil fosil”. Cel puțin asta au transmis, printr-un comunicat de presă, participanții români la acest eveniment. Mai exact, din România, a participat aici o delegație de patru lideri de sindicat din cadrul CE Oltenia, condusă de către președintele Federației Naționale a Muncii(FNM), Constantin Crețan. Finanțarea deplasării a fost susținută de către sindicate, s-a transmis în același comunicat, iar cazarea, masa și participarea au fost asigurate de către organizatorii francezi.

Vacanță romantică
Din delegație a făcut parte Crețan și subalternul său de la Rovinari, Ion Șomonescu, care a completat grupul cu soția sa, persoană care nu are nici în clin nici în mânecă nici cu sindicatul și nici cu energia produsă din combustibili fosili, adică cu producerea energiei pe cărbune. Cu toate acestea, Mihaela Șomonescu, în calitate de nevastă de lider sindical, și-a bifat prezența la întrunirea respectivă pe pagina sa de socializare, arătând că este încântată de vacanța la Paris, care i-a fost oferită de membrii Sindicatului Lignitul Oltenia de la Rovinari. Ea s-a pozat ca și delegat la conferință, având în piept ecusonul oferit participanților de către organizatorii francezi, dar și la Catedrala Notre Damme, unde s-a fotografiat, relaxată, alături de soțul său, semn că programul nu a fost încărcat, iar cei doi au avut timp și de plimbări prin romantica capitală a Franței.

Prostul nu e prost destul…
Spune un proverb românesc care se potrivește la fix fudulei Mihaela Șomonescu, nevasta liderului de la Rovinari, atât de încântată că a avut onoarea să reprezinte lucrătorii din România, când ea, spune acum Crețan, ar fi rămas chiar fără loc de muncă. “A lucrat la un magazin, dar ce să facă acolo pe minim pe economie. S-a dus la Paris să-și caute loc de muncă. Dar nu a fost la Conferință. Vă spun sigur, ce să caute acolo la Conferința Europeană. Nu era în delegație decât soțul ei. Ea era deja în Franța când am ajuns noi, și a venit, cu noi doar la întoarcere..’’, a spus Crețan, care o ținea una și bună că Mihaela Șomonescu nu a participat la nicio Conferință la Paris. “Nu a fost. V-am zis. Astea sunt intoxicări, în delegație au fost patru lideri de sindicat, nu doamna Șomonescu. Și apoi lucrările propriu-zise au avut loc sâmbătă și duminică, adică în perioada 12-13 mai’’, a completat Crețan, negând fotografiile cu cei doi soți de la Paris, ambii pozați în timpul conferinței. De altfel, soția liderului Șomonescu a arătat, în fotografii, și că a putut asculta spiciurile celor prezenți traduse în căști, iar pe ecusonul acesteia scria clar că evenimentul la care a fost prezentă s-a petrecut în perioada 12-13 mai. “Ce putea să spună doamna Șomănescu la această Conferință? Credeți că acolo intră toate rudele și neamurile? Exclus”, s-a întrebat retoric Crețan, întrebări pe care ni le punem și noi. Fotografiile îl contrazic pe Crețan, pătând evenimentul sindical care se dorea unul de înaltă ținută sindicală.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Mai prostovanilor , voi duceti munca sindicala in derizoriu . Cretan , fosila asta comunista parea mai serios dar se pare ca minte cum respira fiind doar un profitor notoriu . Pacat de lucratorii CEO daca sunt reprezentati de asemenea idioti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here