Şefii din agricultură, la cuţite!

801

ZloteaPreşedintele ANSVSA, Marian Zlotea, a declarat că c nu plătesc niciun ban pentru înregistrarea activităţii de vânzare a produselor primare în pieţe, acestă taxă fiind eliminată de Autoritate în luna iunie.
Declaraţia vine ca răspuns la acuzaţia adusă Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) de Federaţia Agrostar, potrivit căreia ANSVSA a mărit taxa de autorizare pentru cei care vând în pieţe, de la 10 lei la 300 lei, decizie ce îi va duce pe micii producători în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea.

„Articolul 3 din Ordinul nr.35/15.06.2009, spune că punctul opt din anexa patru a Ordinului 111 se elimină. Prin acest punct se prevedea că pentru înregistrarea activităţii de vânzare a produselor primare se percepe o taxă 10 lei, însă a fost eliminat”, au declarat reprezentanţii ANSVSA.
Zlotea a adăugat că doar unităţile de procesare mari plătesc taxă, însă acestea nu sunt afectate, având producţie mare.
Preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, a precizat că în teritoriu lucrurile stau altfel şi că sunt puşi să plătească taxa de 300 de lei şi cei care au un animal sau două, pentru că termenul de exploataţie nu este clar definit.
În replică, Federaţia Agrostar ameninţă cu proteste dacă Guvernului şi ANSVSA (Asociaţia Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) nu abrogă ordinul prin care s-a majorat de la 10 la 300 de lei taxa pentru producătorii agricoli de vânzare în pieţe a produselor de origine animală.
Sorin MILCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here