Şefa de la Oftalmologie, trimisă în judecată

448

dianaMedicul Dana – Maria Vodislav a fost trimis în judecată, în urma rechizitoriului realizat. Şefa secţiei de oftalmologie din cadrul Spitalului „Tudor Vladimirescu” Târgu – Jiu a fost denunţată, în data de 14 august, pentru…

luare şi pretindere de mită. Suma de 200 de lei, pe care o primise deja, precum şi cea de 1000 de lei, pe care o pretindea în plus, au fost preţul stabilit de doctoriţă pentru eliberarea unei scrisori medicale. Diverse sume de bani dar şi bunuri constând în pachete de cafea, ciocolată şi sticle de băutură, erau „atenţiile” pe care medicul Dana – Maria Vodislav le solicita pacienţilor. Povestea putea dura mult timp dacă o femeie din Căpreni nu se hotăra să anunţe poliţia de faptul că, încercând să obţină o scrisoare medicală pentru bunica sa, i-a fost solicitată, de către Vodislav, suma de 1000 lei, după ce îi oferise deja 200. Potrivit rechizitoriului, T.V. a anunţat, în data de 14 august, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj de cele întâmplate. Femeia este asistentul personal al bunicii sale, în vârstă de 83 de ani care suferă de glaucom cu unghi deschis decompensat, fiind încadrată într-un program de ajutor social şi beneficiind de certificat de încadrare în grad de handicap, cu termen de revizuire la 12 luni. Pentru a putea participa la această revizuire, care este realizată de Comisia de Expertiză a Persoanelor Adulte cu Handicap, bătrâna trebuia internată la secţia de oftalmologie pentru o serie de analize medicale, la externare urmând a fi eliberată o scrisoare medicală.

„…nu eliberează scrisoare medicală pentru 200 lei”
Pentru eliberarea respectivei scrisori este necesară prezenţa bolnavului. „M-am dus la medicul Vodislav Dana – Maria care se afla în biroul său (…), i-am prezentat actele bunicii şi biletul de trimitere eliberat de medicul de familie din Căpreni. După ce a analizat actele, spunându-i că bunica este netransportabilă, i-am pus pe masă suma de 100 lei şi am văzut expresia feţei ce arăta nemulţumire, spunând că este puţin (…)”, a declarat asistentul personal al bătrânei. „Revenind la cabinetul învinuitei (…), i-am mai dat 100 lei, având în vedere nemulţumirea anterioară, împrejurare în care mi-a spus că nu eliberează scrisoare medicală pentru 200 lei şi că la orele 12.00 să îi dau 1000 lei, altfel nu îmi va elibera scrisoarea, eu motivând că voi merge la bancă să scot banii…”, a mai spus nepoata bătrânei. Aceasta, însă, nu a mers la bancă ci direct la poliţie, unde a povestit ce s-a întâmplat.
Zeci de pungi de cafea, ciocolată şi sticle de alcool
Oamenii legii au organizat un flagrant, marcând cu substanţă fosforescentă 10 bancnote de 100 lei, denunţătoarea prezentându-se cu aceşti bani la medic. Suma cu pricina a fost lăsată pe o masă în cabinetul doctoriţei Vodislav, unde aceasta a spus că pot fi lăsaţi. După ce a părăsit cabinetul, Dana – Maria Vodislav a fost aşteptată de echipa care a constatat flagrantul, doctoriţa fiind invitată să deschidă cabinetul unde au fost găsiţi banii pe care scria „Mită 14.08.2009”. Iniţial medicul a încercat să se dezvinovăţească, însă totul fusese deja înregistrat audio – video. Pe lângă această sumă, într-un sertar dar şi în geanta învinuitei au mai fost găsiţi aproape 9 000 lei. În birou au mai fost găsite şi foarte multe bunuri pe care medicul a recunoscut că le-a primit în semn de mulţumire pentru serviciile medicale oferite. Astfel zeci de pungi de cafea, bucăţi ciocolată, sticle cu alcool şi alte cadouri au fost găsite într-un dulap din cabinetul medical.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here