Șefa de la Neurologie calcă în picioare drepturile unui medic angajat! Zegrean ia în derâdere și indicațiile Comitetului Director al SJU Târgu-Jiu

1268

Maria Zegrean, șefa Secției de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență(SJU) Târgu-Jiu, este implicată într-un nou scandal. De data aceasta nu este vorba despre pacienți nemulțumiți, ci despre subalterni care o reclamă la superiori, pentru că doctorița refuză, cu bună știință, să le respecte drepturile, legate de formarea profesională, precum și de concediile de odihnă, deja programate. Ieri, dr.Cristina Căliman a fost nevoită să se adreseze Comitetului Director al SJU, pentru a cere modificarea graficului întocmit în bătaie de joc de șefa sa, Zegrean. Culmea este că, deși șefei secției i s-a indicat să modifice graficul, respectând drepturile medicului Căliman, Zegrean a preferat să țipe și să-și mențină poziția incorectă, în pofida indicațiilor venite de la acest for.

“Eu sunt deasupra legii” și “fac doar ce vreau eu”, aceastea sunt mesajele, transmise subliminal subalternilor, de către șefa de la Neurologie, Maria Zegrean. O demonstrează de altfel chiar atitudinea doctoriței, în raport cu medicul Cristina Căliman, Zegrean neținând cont, când este vorba despre aceasta, nici măcar de aprobarea pe care deja i-a dat-o, în legătură cu solicitarea unui concediu de odihnă de doar 3 zile lucrătoare. Astfel, șefa Secției, deși i-a aprobat doctoriței Căliman concediul, la întocmirea graficului de lucru nu a mai ținut cont nici măcar de semnătura dată. A trecut-o pe salariată, toată luna, la muncă în Policlinica Târgu-Jiu, zilele de concediu ale angajatei fiind eliminate din start.

Reclamația, motiv de “vocalize,, pentru Zegrean
În atare condiții, dr. Căliman s-a adresat, ieri, Comitetului Director al SJU la care a participat și șefa sa, Maria Zegrean. Deși celei din urmă i s-a indicat aici să respecte drepturile în cauză, șefa Secției a spus, în continuare, că nu va face asta, refuzând să modifice graficul.
“Sunt șocată de faptul că nici măcar dreptul la un concediu planificat și aprobat și de dânsa nu îmi este respectat, călcate în picioare fiindu-mi și zilele de formare profesională de care nu am beneficiat în ultimii doi ani de zile. Aștept însă o decizie a managerului SJU în acest caz, deoarece Comitetul Director mi-a dat dreptate. În caz contrar mă voi adresa forurilor superioare, fiind gata să ajung până unde este nevoie pentru a-mi fi respectate drepturile”, a declarat medicul neurolog, Cristina Căliman. Medicul și-a solicitat doar zilele de concediu de odihnă programate, aceasta dorind să participe la Congresul Național de STROKE, un eveniment dedicat medicilor specialiști neurologi. În ce privește graficul reclamat, se știe că în aceste cazuri medicul șef de secție propune întocmirea sa, directorul medical avizează, iar managerul spitalului îl aprobă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here