Şedinţă acum, măsuri după Braşov!

496

Rămasă fără replică după rezultatul din teren la meciul cu Concordia, conducerea Pandurilor a coborât în vestiarul echipei ieri, după antrenament, pentru o discuţie “la rece” cu jucătorii.

Dacă mulţi se aşteptau la măsuri radicale şi imediate după ultima ispravă a Pandurilor, preşedintele Mihai Prunariu a ajuns la concluzia că nu este momentul portivit pentru aşa ceva şi a ales varianta unei discuţii mobilizatoare cu vestiarul echipei încercând să-i motiveze pe jucători pentru a obţine victoria în etapa viitoare: “Am discutat cu jucătorii şi antrenorii, sunt motivaţi să câştige la Braşov. Nu mergem cu alt gând. Ei sunt căzuţi din punct de vedere psihic, acuză ghinioanele, problemele, dar cred că avem capacitatea să câştigăm la Braşov şi apoi să privim cu alt moral meciul de acasă cu Botoşani. A fost o analiză, am discutat cu fiecare jucător, i-am întrebat pe fiecare care-i este părerea. Cred că avem puterea cu echipa şi antrenorul pe care-l avem să depăşim momentul acesta. Trebuie să gândim pozitiv, le cer mai multă personalitate şi mai multă încredere în ei. Nu acesta este locul pe care-l merităm!”, a declarat preşedintele Pandurilor, încrezător în faptul că un succes sub Tâmpa ar debloca o situaţie ce nu este departe de a fi una extremă.

Braşovul, bornă pentru panduri
Dacă acum nu au avut loc decât discuţii, fără decizii şi măsuri care să afecteze în vreun fel jucătorii şi antrenorii, Prunariu spune că în funcţie de rezultatul partidei din etapa viitoare, când Pandurii va juca în deplasare cu FC Braşov, ar putea fi luate decizii importante legate atât de banca tehnică, dar şi de lotul de jucători: “După meciul de la Braşov vom lua o decizie. Vine atunci şi pauza competiţională de două săptămâni şi atunci vom lua o decizie, în funcţie de rezultatul de la Braşov, de jocul echipei şi de foarte multe alte aspecte. Deocamdată mergem înainte şi vrem să câştigăm la Braşov, acesta este obiectivul nostru pe termen scurt. Discut cu antrenorul Petre Grigoraş în fiecare zi. Nu e vorba de raport, facem analize, încercăm să găsim cele mai bune soluţii…”, a declarat Mihai Prunariu.

Grigoraş, fără mănuşi şi fără bici
Antrenorul Pandurilor nu este adeptul unei atitudini de zbir în vestiar în relaţia cu jucătorii săi şi crede că orice situaţie, oricât de dificilă ar fi ar trebui tratată altfel decât cu biciul. “Trebuie să ne comportăm ca nişte profesionişti, nu mai suntem în epoca de piatră, nu vrem să ne întoarcem în timp, la sclavagism. Trebuie să progresăm din toate punctele de vedere şi fiecare dintre noi să înţelegem că e o meserie pe care o practicăm, suntem plătiţi pentru asta, şi noi, şi ei, jucătorii. Cred că a dispărut biciul şi toporul, trebuie să intervină concentrarea, mentalitatea. În fotbalul mondial, dacă păstrăm proporţiile, ce s-ar întâmpla dacă Ancelotti l-ar lua la bătaie pe Cristiano Ronaldo dacă ar rata un penalti. Trebuie să ajungem şi noi la acea mentalitate, să ne bazăm mai mult pe încredere, iar când jucătorii sau antrenorii nu corespund, să se autoelimine, să nu revenim în trecut. Asta e părerea mea. Eu mi-am propus să nu se întâmple nimic din ce mi s-a întâmplat mie în cariera de jucător. Merg pe principiul acesta şi nu mă voi dezice de la el indiferent că pierd astăzi sau mâine, indiferent de situaţie”, a declarat Petre Grigoraş vorbind despre modul în care înţelege relaţia antrenor-jucător. Acesta consideră că sancţiunile financiare sunt cele mai dure pe care un jucător le poate primi: “Cardul… s-ar putea să fie gol. Şi atunci e cea mai mare durere pedepse pentru jucător, să nu-şi primească drepturile, decât din când în când… Asta ar fi cea mai mare lovitură!”, a concluzionat Grigoraş.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here