Secția Gastroenterologie din cadrul SJU, renovată și dotată cu aparatură modernă

4562

Secția Gastroenterologie de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu are capacitatea de a diagnostica și a trata corespunzător toate afecțiunile sistemului digestiv. Potrivit directorului medical Marilena Davidescu, această secție a fost complet renovată la sfârșitul anului trecut, fiind și dotată cu aparatură de ultimă generație, serviciile de la Gastroenterologie fiind prinse în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, astfel încât asigurații din județul nostru să poată fi tratați pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Gastroenterologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului digestiv, respectiv: afecțiuni gastrointestinale, hepatice, colecistice, pancreatice. Pentru creșterea acurateței diagnosticului și evaluarea stadiului de boală, consultul gastroenterologic este completat cu explorari funcționale digestive, endoscopice și imagistice. Toate aceste servicii sunt disponibile în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în Secția Gastroenterologie.

Gastroenterologia, renovată și dotată în 2015
Secția Gastroenterologie din cadrul SJU Târgu-Jiu funcționează în clădirea de pe strada Progresului (Spital 700), la etajul 4; are 35 de paturi și oferă servicii complete pacienților cu afecțiuni digestive. „Secția Gastroenterologie a fost renovată complet în anul 2015. S-a dotat cu gastro-colonoscop și tot ceea ce era necesar pentru buna desfășurare a activității secției. Secția este condusă de medicul Vasile Mălăiuș, care lucreză cot la cot cu colegele dumnealui: Cristina Pană și Oana Grădinaru Tașcău. De asemenea, în Ambulatoriu avem un cabinet de Gastroenterologie, unde lucrează dr. Cristina Pană și dr. Oana Grădinaru Tașcău. Serviciile de la Gastroenterologie sunt prinse în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pacienții putând beneficia de investigații medicale și de tratament pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie”, a explicat dr. Marilena Davidescu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Trebuie precizat și faptul că Secția Gastroenterologie dispune și de rezerve, unde cei care preferă să plătească 100 de lei pe zi pot beneficia de condiții hoteliere mai bune decât în restul saloanelor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here