Secția de Artă „Iosif Keber”, vizitată de liceeni

563

Un grup de liceeni de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu a vizitat zilele trecute Secția de Artă “Iosif Keber” a Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj, ocazie cu care au luat contact, pentru prima dată, cu creația renumitului pictor gorjean.

Acțiunea a fost organizată ca parte a unui parteneriat educațional încheiat între Biblioteca Județeană ”Christian Tell” și Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu. “În data de 9 noiembrie s-a desfășurat prima acțiune din cadrul parteneriatului educațional, încheiat între Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, Secția de Artă “Iosif Keber” și Colegiul Tehnic ”General ”Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, clasa a IX-a B, prof. Carmen Mărgulescu. Vizitarea Casei memoriale ”Iosif Keber” de către cei 25 de elevi s-a dovedit de bun augur pentru cunoștințele lor, pentru că majoritatea dintre ei s-au aflat pentru prima dată în contact cu creația renumitului pictor gorjean. Locul în care a trăit, vizionarea lucrărilor de artă, a colecției de cărți despre artă și a obiectelor ce i-au aparținut lui Iosif Keber, unelte de lucru și diverse obiecte personale, multe dintre ele grăitoare ale altor timpuri, au stârnit interesul elevilor exprimat și prin întrebările adresate gazdei – bibliotecara Simona Mioara Pătrașcu, cea care le-a dezvăluit elemente din biografia artistului, dar și oferta generoasă de carte aflată la dispoziția publicului”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.

parteneriat (3)În colecția Secției de Artă ”Iosif Keber” a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” se regăsesc peste 13.000 de documente de bibliotecă, cărți și obiecte de muzeu, albume de artă, istorii, tratate, biografii ale unor artiști români și străini, critică de artă, reviste, partituri, CD-uri, DVD-uri cu muzică și filme.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here