Secretarul de stat Maricel Popa: ,,Problemele sesizate de sindicate sunt multiple”

1143

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, alături de consilierul ministrul Energiei, Gavril Baican, şi de către Adrian Ciontea, director pe relaţia cu Parlamentul au ajuns luni la Târgu-Jiu pentru a se întâlniri cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), cu cei ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) dar şi cu conducerea judeţului Gorj. Maricel Popa nu a plecat din Gorj, după discuţiile avute ieri, deoarece doreşte să analizeze şi să încerce redresarea CEO.

Ajuns la Gorj pentru a analiza problemele cu care se confruntă CEO, secretarul de stat, Maricel Popa, a avut discuţii cu toate părţile implicate în conflictul generat la nivelul Complexului Energetic. Întrebat de ziarişti cum s-au purtat discuţiile, Popa a menţionat că sindicatele i-au sesizat mai multe nereguli, însă speră să găsească cea mai bună soluţie pentru redresarea situaţiei economice a gigantului energetic. ,,Am reînceput dialogul. Acum mergem să vorbim cu partea administrativă, ulterior ne vom aşeza împreună la masă şi vom găsi cea mai bună soluţie. Problemele sesizate de sindicate sunt multiple, o să le analizăm. Se confruntă cu problema economiei de piaţă, trebuie să se aşeze la masă şi să avem un dialog. Nu mi-au cerut demiterea managerului privat al CEO, Laurenţiu Ciurel. Dorim să facem împreună, şi administraţia şi sindicatele, un plan de redresare economică a CEO. Sperăm să găsim cea mai eficientă soluţie pentru a rezolva aproape toate problemele. Voi sta la Târgu-Jiu cât este nevoie”, a declarat Maricel Popa. Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedintele FNME, a declarat însă, ieri, că aşteaptă bilanţul la 6 luni al CEO, anunţând că există o îngrijorare a angajaţilor legat de o aşa-zisă stare financiară proastă a unităţii.

Deplasările ministeriale, fracţie la un picior de lemn
Fostul deputat de Gorj, Dan Morega, este critic la adresa vizitei celor trei în Gorj considerând că: ,,Faptul că se deplasează cei de la ministere în Gorj este o frecţie cu spirt la un picior de lemn. Important este ca cei de la Guvern şi de la ministere trebuie să se implice cu toată responsabilitatea şi cu simţul răspunderii pe care îl au faţă de Gorj, împreună cu Ponta”, a declarat Morega care consideră că cei în cauză trebuie să ajute Directoratul, managerul general pentru a rezolva problema livrării energiei. Morega mai consideră că, la nivel de Gorj, ,,sindicatele au furat destul”, dar şi că acest conflict între administraţie şi sindicate nu este de bun augur.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here