Secretarul de stat de la Ministerul Economiei, în vizită la Gorj

743

Săptămâna viitoare, secretarul de stat în Ministerul Economiei Maricel Popa va veni în Gorj pentru a clarifica situaţia CEO şi pentru a găsi soluţii de redresare a entităţii energetice. Cel puţin asta a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, care a atras atenţia, joi, că societatea Complexul Energetic Oltenia (CEO) ar avea conturile goale, iar pentru luna iulie nu ar fi bani pentru plata salariilor angajaţilor.

În timpul în care organele de anchetă au decis la Panduri, miercuri, de ziua sa, Marin Condescu a fost la Ministerul Energiei, unde a avut o întâlnire cu ministrul Constantin Niţă. ,,Cea mai gravă problemă cu care se confruntă Oltenia este situaţia economică a CEO. De la începutul anului şi până acum, încasările reprezintă 22 % din bugetul de venituri şi cheltuieli proiectat, iar cheltuielile fixe sunt undeva la 45 % zilnic. Marea nenorocire este aceea că Ciurel a spus să facem orice fel de sacrificiu pentru că în octombrie vom fi listaţi la bursă. Acum 2 – 3 zile conducătorul principal a spus că s-a renunţat la acest obiectiv. Ieri(n.r. miercuri) am avut o întâlnire cu domnul ministru Niţă şi a spus că acest obiectiv nu a fost nici amânat şi nici nu s-a renunţat la el. Luna iulie este, după cum se vede după primele 11 zile, pe minus, nicio şansă ca să mai recuperăm ceva până la sfârşitul anului. Trebuie să încercăm să salvăm această societate de la faliment. Marea lovitură pe care vor s-o dea unii inconştienţi este intrarea în insolvenţă. Ce se întâmplă cu anumiţi lucrători, este inchiziţie. De la a te ameninţa că dacă nu semnezi un act şi până a şi trece efectiv trece la desfacerea contractului de muncă, sunt mijloace de presiune fantastice”, a menţionat preşedintele FNME.
Acesta a atras atenţia şi că, conturile CEO sunt ,,zero”, ultimii bani care ar fi fost folosiţi în iunie provenind dintr-un cont pe care îl mai avea Termocentrala Turceni, de vreo 40 de milioane de lei. ,,Nenorocirea este că în iulie nu mai sunt bani nici pentru plata salariilor. Dacă nu se va face un buget rectificativ, noi nu mai avem loc pe piaţă”, a transmis presei, Condescu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here