Se schimbă macazul dar şi cârmacii

1407
mmorega-cmMorega face razie în partid Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a anunţat că toate organizaţie locale care nu au avut rezultate bune la alegerile europarlamentare din iunie, au fost desfiinţate. Noua măsură organizatorică aplicată la nivelul PNL Gorj survine pe fondul intrigilor interne din cadrul organizaţiei. Deşi, imediat după finalizarea alegerilor europarlamentare liderii judeţeni ai liberalilor spuneau că sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute, acum situaţia ia o întorsătură neaşteptată pentru mulţi dintre apropiaţii liderului Morega. Acesta vorbeşte despre dizolvarea a 45 de birouri locale şi de desfiinţarea conducerilor acestora. Remanierea priveşte inclusiv organizaţia municipală. “Avem 45 de organizaţii locale care au înregistrat un scor sub medie la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009. Dintre acestea, şase sunt sub 5% şi numai 10 peste 26% şi 23 de localităţi sub 10%. Or, a ieşi în faţă eu, sau un membru al biroului să spună ce bine ne-au ieşit rezultatele, este o minciună, o automulţumire. N-au văzut ei rezultate dintr-astea în viaţa lor.

Toate organizaţiile vor devin interimare. Toate birourile locale se dizolvă. După care le vom reorganiza. Organizaţii pe secţii, organizaţii pe cartier la municipiu. Voi face remanieri şi în organizaţia din Tg-Jiu”, declara Dan Ilie Morega.
Preşedintele PNL Gorj, spune că rămâne pe funcţie ca preşedinte ales şi nu ca interimar. Vechii membri de partid, care nu au adus scoruri electorale bune pentru organizaţie, vor fi înlocuiţi cu oameni noi, necontând trecutul politic al proaspeţilor veniţi în rândurile PNL-ului.
petrescuPC-ul trece în masă la PNL, Petrescu rămâne fără organizaţie
Rând pe rând, foştii preşedinţi ai filialei locale a Partidului Conservator, trec în tabăra liberală, unde se pare că beneficiază de foarte multă credibilitate. După Pantelimon Manta, acum Valentin Mogoe este cel care păşeşte cu toată convingerea alături de Dan Ilie Morega. Şi Leonard Filip, până de curând vicepreşedinte al PC Gorj, preferă să aibă un statut de simplu membru în cadrul organizaţiei liberale decât să mai facă politică în cadrul Alianţei PSD-PC. Astfel, Ilie Petrescu rămâne practic fără partid şi singur. Nici Sabin Popescu, care la rândul său s-a remarcat pe scena politică locală ca lider al PC-ului, nu este străin de culoarea politică liberală, fiul acestuia fiind numit ca membru supleant în Biroul Executiv interimar.
Alături de foştii preşedinţi, la Partidul Naţional Liberal îşi vor depune adeziunea şi alţi 17 conservatori, care aveau funcţii importante în ierarhia filialei locale a PC.
Astfel, se poate spune că la Gorj, Alianţa PSD-PC se transformă în Alianţa PSD- Petrescu. În schimb, social – democraţii nu sunt câtuşi de puţin afectaţi de plecările din rândurile conservatorilor “Noi nu avem o problemă cu acest lucru. Că pleacă, unde pleacă, de ce pleacă, e treaba fiecăruia. Aceasta nu înseamnă că Alianţa PSD-PC se va rupe. Motivările cum că ar fi părăsit Alianţa şi din cauza faptului că cei de la PSD nu le-ar fi dat posturile dorite nu sunt fondate. Păcatul nu e al nostru, atât timp cât conservatorii nici ei nu ştiau clar ce vor” a declarat pentru “Gorjeanul” purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu.

Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here