Se prognozează o nouă creştere a ratei şomajului

349
someriÎn prezent, rata şomajului din judeţul Gorj a atins 11,9%, numărul total al celor care nu au un loc de muncă şi se află în evidenţele Agenţiei fiind de 17.820 de persoane. Dintre acestea, 7.769 sunt femei. De altfel, la ora actuală, numărul salariaţilor din judeţ este de 81.200.

Specialiştii prognozează o nouă creştere a ratei şomajului la nivelul judeţului nostru, deoarece numărul gorjenilor care îşi vor pierde locurile până la sfârşitul acestei luni va sări de 700.
Asta datorită faptului că, în urma unor date prezentate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 300 de angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor rămâne fără job-uri, alţi 200 de la Complexele Energetice Rovinari şi 250 de la Turceni vor fi disponibilizaţi. Nici CFR Sucursala Craiova nu vine cu veşti mai bune, deoarece CFR Voiaje şi Călători vor renunţa şi în această lună la câte doi angajaţi, în condiţiile în care, luna trecută, CFR Marfă Craiova a dat afară 73 de oameni.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here