Se pregăteşte restaurarea Porţii Sărutului

358

Conducerea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a făcut o deplasare la Ministerul Culturii în vederea discutării cu oficialii ministerului detalii privind restaurarea Porţii Sărutului. În următoarea perioadă se va da un răspuns concret cu privire la acest subiect.

Guvernul României a alocat, în toamna anului trecut, fonduri pentru restaurarea mai multor opere de artă din ţară. Între acestea se regăseşte şi Poarta Sărutului din Târgu-Jiu. Reprezentanţii municipalităţii s-au deplasat la Bucureşti săptămâna trecută pentru a discuta cu oficialii Ministerului Culturii despre acest subiect. „Marţi am mers la Ministerul Culturii pentru o reuniune de lucru. Am avut ocazia acolo să stau de vorbă şi cu doamna secretar general Mihaela Kaitor, dar şi cu domnul director general Alexandru Muraru al Institutului Naţional al Patrimoniului. Dânşii m-au asigurat că procedurile de achiziţie pentru restaurarea Porţii Sărutului, de fapt, schimbarea plăcii de plumb şi, probabil, alte mici intervenţii care mai trebuie făcute, sunt în atenţia dumnealor. Mi s-a spus că este posibil ca într-o lună de zile să avem un răspuns cu privire la acest aspect”, a declarat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Trebuie precizat faptul că s-au obţinut avizele tehnice din partea Comisiei Monumentelor Istorice, atât pentru Coloana Infinitului, cât şi pentru Poarta Sărutului. Pentru Poartă, banii au fost alocaţi de Guvern în luna octombrie a anului trecut, această operă fiind inclusă în Planul Naţional de Restaurare.
Coloana fără Sfârşit nu a fost inclusă în Planul Naţional de Restaurare, problema sa fiind supusă atenţiei conducerii Ministerului Culturii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here