Se pregăteşte Festivalul Folcloric pentru Copii „Maria Lătăreţu”

371

casa Maria LataretuApropiata sărbătoare a centenarului Maria Lătăreţu i-a determinat pe membrii familiei artistei să organizeze împreună cu Dorin Brozbă prima ediţie a Festivalului Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu”. Evenimentul urmează a se desfăşura pe 15 august, la Bălceşti, acolo unde este şi casa memorială a Mariei Lătăreţu.

La Festivalul Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu” urmează a participa cei mai talentaţi copii, care au un palmares important până în prezent. „Festivalul se adresează fetelor şi băieţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani care au câştigat premii importante până acum. Festivalul Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu” va fi pe 15 august, chiar de Sfânta Marie. Este organizat împreună cu familia Mariei Lătăreţu şi se va desfăşura în curtea casei memoriale de la Bălceşti”, explică Dorin Brozbă.

Câştigătorii vor merge la Româneştii Botoşanilor

Potrivit organizatorilor, câştigătorii Festivalului Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu” vor fi duşi în localitatea unde s-a stins celebra cântăreaţă. „Din fondurile proprii şi ale familiei Mariei Lătăreţu vom merge împreună cu câştigătorii la Româneştii Botoşanilor, pe 27 septembrie, când se împlinesc 39 de ani de la trecerea în eternitate a „Privighetoarei”; gorjenii trebuie să ştie că acolo, într-un ţinut extrem de sărac al românilor, autorităţile locale, în decurs de doar câteva luni de zile, au transformat căminul cultural, prin accesarea de fonduri europene, într-un centru cultural Maria Lătăreţu. Pe faţada acestei instituţii se află la loc de cinste placa comemorativă din marmură, donată de către familia artistei, domnul Solomon Guţu, un om de afaceri din Bumbeşti-Jiu, admirator necondiţionat al artistei şi subsemnatul”, a mărturisit Dorin Brozbă.

Sprijinul autorităţilor culturale ar fi bine-venit

Pentru organizarea Festivalului Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu”, dar mai ales pentru premierea câştigătorilor, este nevoie şi de bani, de aceea, organizatorii s-ar bucura dacă ar primi un sprijin financiar în acest sens. „Sperăm ca pentru acţiunea de la Botoşani să găsim şi sprijinul material al autorităţilor culturale gorjene, care până în acest moment nu au organizat nicio acţiune privind centenarul Maria Lătăreţu”, a adăugat Dorin Brozbă. Dacă va veni sau nu sprijinul financiar sperat, rămâne de văzut. Oricum, cei care au avut iniţiativa realizării acestui festival, vor duce la bun sfârşit acest proiect, chiar dacă vor fi nevoiţi să se bazeze doar pe forţele proprii. În plus, organizatorii Festivalului Folcloric de Copii „Maria Lătăreţu” sunt în discuţii şi cu două televiziuni naţionale în vederea încheierii unui parteneriat în urma căruia evenimentul să fie filmat şi difuzat pe plan naţional.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here