Se lucrează la două tronsoane ale drumului de rocadă

355

drum1 facuta de mineAngajaţii firmei C&I Euroconstruct SRL din Bucureşti lucrează în prezent la două obiective ce fac parte din modernizarea drumului de centură al municipiului Târgu-Jiu. Lucrările au fost demarate în luna martie, iar termenul de finalizare al obiectivului este de 24 de luni.

Doi ani are la dispoziţie firma constructoare să termine lucrările de modernizare ale drumului de rocadă, format din şapte tronsoane. În prezent, constructorul a „atacat” două dintre acestea, cel dinspre podul de cale ferată Romaneşti cu trecere prin incinta CET-ului şi cel de pe drumul de Mocăniţă. „Acestea au fost cele mai dificile deoarece au necesitat o serie de lucrări de terasare. Numai la drumul de Mocăniţă s-au băgat până în prezent peste douăzeci şi şapte de mii de metri drum2 facuta de minecub de balastru, lucru ce a făcut ca, prin seriozitatea de care s-a dat dovadă, să putem trece la etapa următoare şi adică asigurarea rigolelor de o parte şi de alta a drumului, şi apoi asfaltarea acestui prim tronson”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Investiţie de sute de miliarde

Valoarea acestei investiţii, care este din fonduri europene nerambursabile, este de 337 miliarde lei vechi, iar lucrarea se desfăşoară pe o perioadă de doi ani de zile, lungimea totală a drumului de rocadă ce va fi modernizat fiind de 13 kilometri. „Am început munca din partea de sud, dinspre cartierul Romaneşti, şi lucrarea se va încheia în nord, la intersecţia cu străzile Barajelor, Ciocârlău şi Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. O complexitate aparte o reprezintă realizarea de sensuri giratorii necesare în punctele de conflict pentru fluidizarea traficului, cum ar fi la ieşirea din incinta CET-ului în strada Termocentralei, la intersecţia dintre strada Barajelor şi fostul drum de Mocăniţă, la ieşirea de pe drumul de Mocăniţă în drumul care face legătura cu Baia de Aramă”, a precizat Ionescu.

Se poate termina mai devreme ?!

Nelu Udargiu, directorul general al firmei constructoare, este de părere că proiectul va fi finalizat mai devreme, adică în perioada iunie-iulie 2011. „Am reuşit să ne mobilizăm şi sperăm să terminăm mai repede lucrările. Am venit în Târgu-Jiu să aducem un plus de calitate, şi astfel, vom mobiliza toate resursele pentru reuşita lucrării”, a spus acesta. El a adăugat faptul că a mobilizat aproape 70 de oameni din zona municipiului care se vor ocupa de executarea proiectului. Modernizarea drumurilor de rocadă este prima lucrare a firmei bucureştene în Târgu-Jiu, însă a mai desfăşurat lucrări şi în comunele Hurezani şi Crasna.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here