
s-a transformat într-o ceartă, principalii protagonişti fiind reprezentanţii unităţii şi preşedintele Asociaţiei Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu. Prezent la întâlnirea cu mass-media locală, preşedintele APMF Gorj a susţinut că în Gorj există gripă porcină însă nu se poate confirma. „Dacă la nivel naţional oamenii stau la cozi imense pentru a se vaccina împotriva noului virus gripal fiind judeţe care au înregistrate deja numeroase cazuri, la nivelul judeţului Gorj există reversul medaliei. Există cazuri dar nu se pot confirma”.
Acesta a ţinut morţiş să amintească de faptul că el a informat în urmă cu aproape o lună de zile autoritatea locală din municipiul Motru, acolo unde are cabinetul medical, de faptul că este de părere că el a depistat mai multe cazuri de gripă porcină. „Am avut câţiva elevi cărora în registre nu le-am putut trece diagnosticul de infectare cu noul virus gripal deoarece nu aveam şi rezultatele unor probe recoltate de la aceştia. Astfel că, i-am izolat la domiciliu, le-am dat tratamentul necesar şi în câteva zile au ieşit din starea de boală”, a mărturisit Moisescu.
DSP Gorj va verifica registrele preşedintelui APMF

Ca o replică la cele spuse de Elena Sfârlează, preşedintele APMF Gorj i-a spus acesteia că nu ştie ce vorbeşte deoarece este o „simplă funcţionară”, iar el are „înalte cunoştinţe medicale”. „Cred că şi AH1N1 este o viroză banală, dar în jurul căreia se învârt anumite interese materiale. Elevii pe care eu i-am consultat s-au vindecat şi am realizat că există posibilitatea ca o parte dintre pacienţii diagnosticaţi cu viroze să aibă de fapt gripă porcină”.
Gorjul a mai cerut 15.000 de doze de vaccin CANTGRIP
Deoarece stocul primit acum câteva săptămâni în Gorj, de vaccin împotriva AH1N1, CANTGRIP, şi anume peste 32.000 de doze, a fost epuizat, DSP Gorj a solicitat în cursul zilei de luni Ministerului Sănătăţii suplimentarea cu încă 15.000 de doze care vor ajunge în judeţ în câteva zile. Reprezentaţii DSP au mai spus că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în cadrul unei conferinţe, a cerut ca medicii care nu vor să se vaccineze împotriva noului virus gripal să desfăşoare alte activităţi şi să nu mai intre în contact direct cu pacienţii. „Tot de luni s-au modificat şi procedurile din unităţile de învăţământ. Dacă, până acum, se impunea termenul de 7 zile de suspendare a cursurilor unei clase de elevi, în cazul depistării unui bolnav, mai nou, acum clasa se va dezinfecta, iar activitatea se va suspenda doar 24 de ore”, a declarat Elena Sfârlează. Cătălin Manciu, adjunctul Direcţiei a mărturisit faptul că „se vor începe controale la cabinetele medicilor de familie din judeţ pentru a se verifica dacă aceştia refuză să-şi vaccineze pacienţii. În caz contrar, contractele acestora cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate vor fi desfăcute”.
Conform unor date furnizate de DSP Gorj, în săptămâna 4-10 ianuarie au fost vaccinate 279 de persoane, iar de la începerea procesului de vaccinare un număr de peste 7.400 de cetăţeni au optat pentru imunizare.
Izabella MOLNAR