Se întorc ninsorile

419

Imagine0348Gerul năpraznic, care ne-a dat bătăi de cap în ultimele zile, se pare că se va dat bătut.

Temperaturile vor mai creşte puţin, în următoarea perioadă, şi se vor crea condiţii de ninsoare, începând chiar cu această noapte.

Ieri, la prânz, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod galben de ger, emisă în 22 ianuarie. Conform noilor informaţii furnizate de către meteorologi, în cursul zilei de astăzi şi în noaptea ce urmează, va ninge în toată ţara şi se va depune un strat nou de zăpadă. Până la ridicarea codului galben, temperaturile se menţin tot scăzute, astfel, minimele nocturne se vor încadra între -25 şi -15 grade Celsius, iar maximele diurne vor fi negative.
Gorjul nu a scăpat de ninsori
Gerul cu care aproape ne obişnuiserăm, de câteva zile, lasă acum locul zăpezii. Cu toate că nu s-a topit nici zăpada căzută săptămâna trecută, meteorologii spun că în judeţul nostru ninsorile revin chiar din această noapte. Temperaturile minime vor coborî, în Gorj, până în jur de minus 9 grade Celsius, iar maximele nu vor depăşi minus 1 grad Celsius.
Spre bucuria celor care iubesc acest sezon, sfârşitul de săptâmănă va aduce un nou strat de zăpadă şi în Gorj, numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Iarna încă îşi mai cere drepturile, iar gorjenii aşteaptă primăvara
Bucuria unora de a profita de frumuseţile iernii nu se regăseşte pe buzele tuturor. Dacă sunt mulţi îndrăgostiţi de sezonul rece şi savurează, din plin, veştile că va ninge din nou, nu la fel de entuziasmaţi de aceste veşti sunt, însă, cei nevoiţi să îndure frigul şi zăpada în oraş. Unele voci, ale celor care merg zilnic la serviciu, ori la şcoală, suportând cu stoicism condiţiile de iarnă, susţin că: „Ar fi mai bine să vină primăvara, cu tot cu soare şi căldură, să scăpăm odată de frig, gripe şi viroze şi tot ce mai înseamnă acest anotimp – iarna! A fost, parcă, prea mult frig şi suficientă zăpadă!”
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here