Se întâmplă la ISJ Gorj – Paralescu numeşte directori pentru o zi

651

justin-paralescuFostul director adjunct al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu, Gheorghe Vasiloiu, cel care a modificat, în vară, nota unui elev pentru a intra în bac şi-a recâştigat dreptul de a fi repus pe funcţie.

Acesta a primit o astfel de aprobare de la fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Vasiloiu a fost pus miercuri pe fosta funcţie de actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi a fost apoi demis în aceiaşi zi. Cei care şi-au dat cu stângul în dreptul în acest caz, fiind acuzaţi de provocarea unei adevărate bulibăşeli, sunt cei aflaţi în conducerea Inspectoratului Şcolar, în speţă inspectorul general Justin Paralescu care a permis această numire ieşită din tipare.

Daţi peste cap
Profesorul Gheorghe Vasiloiu a fost implicat într-un adevărat scandal după ce în vară a fost acuzat că a modificat ilegal nota unui elev în catalog pentru ca acesta să poată susţine examenul de bacalaureat. După mai multe anchete demarate în şcoală, Vasiloiu a revenit asupra deciziei şi a remodificat nota elevului, atrăgând în cauză o plângere penală pe numele său. La puţin timp şi-a pierdut postul de director adjunct motiv pentru care a făcut o plângere în acest sens la Ministerul Educaţiei. Fostul ministru, Ecaterina Andronescu i-a dat câştig de cauză şi fostul director a intrat în posesia unui document care îi permitea să îşi reocupe postul de conducere în fruntea şcolii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj a luat la cunoştinţă această decizie iar miercuri l-au repus pe Vasiloiu în funcţie, în locul lui Dumitru Ciortea. Decizia a fost de scurtă durată, conducerea IŞJ Gorj revenind tot ieri asupra deciziei, motivând că Vasiloiu are dosare penale. Chiar dacă a refuzat să comenteze această decizie, Gheorghe Vasiloiu, s-a arătat supărat pentru scurta sa revenire pe funcţie mai ales că nu ar fi singurul care are plângeri penale în această şcoală. Directorul şcolii, Aurelia Savu, are şi ea, se pare, astfel de plângeri, dar din motive necunoscute ea a rămas pe post în ciuda numeroaselor scandaluri acre au zguduit din temelii Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here