Se caută lucrători pentru Germania

548

Gorjenii care sunt calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic şi doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pot opta pentru unul din cele nouă posturi puse la dispoziţie prin reţeaua EURES România. Astfel, angajatorii germani caută specialist restaurant, recepţioner, commis de cuisine, chef de partie şi personal servire. Salariul diferă de la un post la altul fiind cuprins între 1.500 şi 2.300 euro net, pe lună, conform contractului colectiv de muncă în domeniu. Sunt solicitate persoane care au cunoştinţe bune de limba engleză şi limba germană. Constituie avantaj cunoaşterea limbii italiene. Oferta este valabilă până la 28 noiembrie 2016.
Persoanele cu domiciliul în judeţul Gorj care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi a fi îndrumate ce au de făcut. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă.
Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here