Scutiri de impozit

377

DSC00072În municipiul Motru terenurile afectate de minerit se degradează continuu, drept pentru care primarul municipiului Motru a instituit o comisie care să verifice toate aceste suprafeţe afectate de lucrările din minerit şi de calamităţile naturale.

Comisia a procedat la identificarea acestor terenuri şi a prezentat o situaţie concretă primarului municipiului, în scopul de a fi scutite de la plata impozitului pe terenurile agricole. Scutirile nu se aplică atunci când degradarea s-a produs prin neîntreţinerea corespunzătoare a terenurilor, adică dacă au fost părăsite de proprietar şi s-au înmărăcinat, neputând să fie folosite ca păşune. Scutirea nu funcţionează nici atunci când proprietarii sunt despăgubiţi anual de către SNLO sau când terenurile au fost înscrise la APIA pentru subvenţii. Drept urmare, scutirea de la plata impozitului pe terenul agricol va fi anul acesta mai restrictivă ca în alţi ani, pentru că de multe ori proprietarul nu se comportă atent faţă de proprietatea sa. Hanu ne-a declarat: „Pe multe din aceste terenuri nu se poate face agricultură, în sensul că nu pot fi lucrate, însămânţate, unele chiar nici nu pot să fie plantate cu pomi sau viţă de vie, dar de întreţinut pentru păşune sau pentru eventuale fâneţe, se pot întreţine. Nu ne putem permite luxul de a fi nepăsători faţă de bugetul nostru şi, drept urmare, verificăm an de ce se întâmplă cu proprietăţile pe care le scutim de la plata impozitelor. Asemenea acţiuni vor fi făcute cunoscute tuturor contribuabililor, pentru a evita orice suspiciune în legătură cu facilităţi deosebite pentru anumite persoane.”

La nivelul municipiului Motru funcţionează un sistem de taxe locale destul de stufos însă, cu toate acestea, nevoile oraşului sunt mari, cererea de investiţii a locuitorilor cu privire la infrastructură şi servicii este una normală, aşa că multe lucruri vor trebui să fie revizuite, pentru că nici o administraţie nu trăieşte fără bani şi nici nu îi poate mulţumi pe toţi cetăţenii din comunitate.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here