Scurte comentarii la mijloc de august fierbinte

383

Precum intensa propagandă electorală pe care şi-o face Guvernatorul, nepierzând nici un prilej pentru a apărea în faţa camerelor de luat vederi, iar dacă prilejul nu există îl inventează. Astfel la Izvoarele Mureşului într-o întâlnire cu cei prezenţi a vărsat din nou “lacrimi electorale” în amintirea unui fost dascăl care îl învăţase despre ce înseamnă a fi patriot. Băsescu însă este un foarte bun actor care nu are sentimente sincere decât dacă e vorba de el sau familia lui, în rest el este “gol emoţional” jucându-şi rolul.

S-a întâmplat în aceste zile că regele Cioabă aflat la odihnă în Turcia a suferit mai multe infarcturi, iar preşedintele l-a rugat pe doctorul Brădişteanu să meargă în Turcia spre a ajuta. Nimic deosebit aici, însă întreb şi eu ca cei care au mai luat poziţie, de ce n-a trimis-o pe Monica Macovei, care i-a intentat proces doctorului că l-a tratat pe Dl. Năstase. Premierul României a luat şi dânsul poziţie tot pe această temă spunând că apelarea la doctorul pe care îl acuzase Monica Macovei că partizează cu acuzatul şi pe care-l acuzase chiar dânsul că nu trebuia să-l ajute pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş când a fost bolnav. Premierul nu a spus că nu trebuia ajutat Dl. Cioabă, exprimându-şi însă poziţia faţă de acest apel al Dl. Băsescu. Atât le-a trebuit doamnelor Elena Băsescu şi Elena Udrea, că “au luat foc” sărind în sus de indignare şi acuzându-l pe premier de tendinţe inumane.Desigur preşedintele urmăreşte şi un interes electoral ajutând pe liderul romilor şi în afară de acest interes mai există şi o prietenie între dânşii, prietenie care s-a cimentat mai mult la nunta Elenei Băsescu de anul trecut şi prin cadourile substanţiale ce le-a primit. Tot ieri făcea o paralelă între cazul Cioabă şi cazul Muntenegru, cazuri care nu merită comparaţie având în vedere numărul răniţilor şi decedaţilor din Muntenegru (spuneau mai mulţi băsişti că ce dacă se interesează de Cioabă, premierul desfăşurând forţe mai multe în cazul Muntenegru, caz la care preşedintele n-a participat nici emoţional, nici respectând ziua de doliu decretată.)
Un alt caz inventat a fost creat de Băsescu şi anume: un nou examen pentru reacordarea brevetului de căpitan de navă de mare tonaj, ştiind că televiziunile vor da năvala să-l întrebe şi să-l felicite pe curajosul “student”, care aşa cum a spus vrea să dovedească lumii că el are o profesie, nu ca alţii care sunt numai politicieni. Acest atac la clasa politică, cât şi apariţia lui în faţa bliţurilor luminoase crede dânsul că i-a mai marcat un punct pe scara care îl va înălţa în faţa poporului român.
Să nu spere lucrul acesta cât ar fi dânsul de vulpe şi cât de mulţi români s-ar purta ca nişte găini proaste lăsându-se înşelate, pentru că orice ar face românii îl cunosc şi ştiu ce-i poate pielea. Deşi băsiştii îl acuză pe nedrept pe Dl Ponta că a plecat tocmai la Miami cheltuind bani frumoşi, menţionez că acesta a cheltuit din banii familiei (şi arăt în această paranteză ca moderatoarea Grecu de la Antena 3 care are o ură viscerală împotriva premierului întrebându-l după ce a venit din concediu de ce nu a lăsat numărul de telefon şi că atât el cât şi Dl Antonescu şi-au permis concediile pentru că nevestele lor i-au “purcoaie de bani” ca europarlamentare. De unde atâta ură – de altfel a afirmat o dată că l-a votat la început pe Băsescu ceea ce dovedeşte lipsa de discernământ politic.) Dl Băsescu numai cu elicopterul în ultima lună a consumat mai multe drumuri Bucureşti-Miami, o oră cu elicopterul costând cca 2000 euro plus miile de euro acordate maşinilor din gardă. În ceea ce priveşte brusca atitudine antimaghiară a D-lui Băsescu am mai arătat în articolul “Schimbarea la faţă” că este pur electorală.
Şi vorbind de schimbarea la faţă a D-lui Băsescu menţionăm că nu este singurul care procedează astfel: Ex-regele Mihai când a revenit în România a renunţat la titulatura prusacă: “Hohenzollern – Sigmaringen” auto-intitulându-se Mihai de România. Aceasta pentru a dovedi că este român şi iubeşte România (în special bogăţiile ei şi avantajele pe care le-a avut această dinastie din 1866 până în 1947).Mă miră faptul că acest curent monarhist care are parcă o ideologie fundamentalist-monarhică, mint pe români spunând câ în 1947 ex-regele Mihai I a plecat “gol-goluţ” cu numai o geantă în care se afla tricolorul. Minciună întrucât la fel că tatăl lui care a abdicat în 1940 plecând cu amanta sa Elena Lupescu în Spania, şi dânsul a avut pusă la dispoziţie o garnitură care l-a dus în Elveţia. Ma miră faptul cum unii ziarişti, de altfel patrioţi sunt atât de dogmatici în privinţa monarhiei din România. O monarhistă care i-a luat interviu ex-regelui în 2004 declară că în România nici un preşedinte nu este legal în primul rând pentru că preşedinţii au fost peste nişte republici, ori republicile sunt “o făcătură a Moscovei”. Îi răspund doamnei că după abolirea Monarhiei în Franţa şi instaurarea şirului întreg de republici, acestea nu au fost făcute de Moscova, iar să nu mai mintă pe români că monarhiile constituţionale sunt cea mai bună formă de guvernămînt fiind majoritare pe planetă. Minciună în UE există 7 monarhii, în Europa mai având câteva precum Norvegia, iar pe plan mondial numărul ţărilor monarhice nu depăşeşte 30. Legat de familia regală din România, ex-regele Mihai fiind foarte prolific şi având 5 fete a suferit zilele acestea moral prin arestarea (I s-a dat drumul cu angajamentul de a nu părăsi Oregonul) aşa zisei principese (Irina de România) căsătorită cu un american, ea având 60 de ani.Ce mai? Mihai s-a autointitulat: “de România” imitându-l pe Napoleon care şi-a pus singur coroana în cap.Şi apropo de familia lui Mihai este foarte numeroasă aşa că monarhiştilor nu mai “minţiţi poporul cu televizorul” că o republică nu va avea nicicând în conducerea ei la preşedinţie o armată întreagă de membrii ai casei regale şi a urmaşilor lor.
Gh. Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here