Scrisori de mulţumire adresate Şcolii Populare de Artă

629

garbaciu (1)Conducerea Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu a fost felicitată pentru participarea Ansamblului „Maria Lătăreţu” şi a instituţiei la diferite festivaluri şi evenimente, din ţară şi din străinătate. Recent, două scrisori de mulţumire au sosit la sediul Şcolii Populare de Artă, una fiind de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, cealaltă de la Iosif Herlo din Germania.

Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu spune că a primit mai multe scrisori de mulţumire pentru evoluţia artiştilor instituţiei pe care o conduce, la diferite festivaluri şi evenimente. „Am primit mai multe scrisori. Acum a sosit o scrisoare de mulţumire de la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, în urma sărbătoririi a 75 de ani de existenţă a muzeului, eveniment la care am fost prezenţi cu Ansamblul „Maria Lătăreţu” şi am făcut o impresie deosebită celor prezenţi”, a explicat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.

Mulţumiri din Germania

scr 1În perioada 02-03 iulie 2011, în localitatea Heidelberg, Germania, a avut loc Festivalul Românesc de Muzică şi Dansuri Populare, dar şi festivitatea de dezvelire a bustului lui Alexandru Ioan Cuza, în această localitate petrecându-şi ultimele clipe din viaţă primul Domnitor al Principatelor Unite şi al statului naţional România. Ţara noastră a avut reprezentanţi la acest eveniment, iar din judeţul Gorj au participat grupuri din trei localităţi. Între acestea s-a aflat şi formaţia de fluieraşi şi naişti de la Dragoteşti, secţie externă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Pentru modul cum s-au prezentat gorjenii la acest eveniment, „Iosif Herlo, preşedintele Fundaţiei Alexandru Ioan Cuza pentru cultură românească din Germania, a trimis o scrisoare de mulţumire”, confirmă Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. În rândurile scrise de Iosif Herlo pentru conducerea Şcolii Populare de Artă, în speţă directorului Viorel Gârbaciu, se precizează: „Calde mulţumiri tuturor gorjenilor şi în special dumneavoastră, Domnule Director, pentru prestaţia celor care v-au reprezentat, fără de care evenimentul nu ar fi avut aceeaşi prestanţă. Sperăm ca la următorul festival să vă avem în mijlocul nostru şi în persoană”. Primind asemenea recompense sufleteşti, conducerea Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu nu-şi poate ascunde emoţiile şi recunoaşte că i se umple sufletul de bucurie când vede că eforturile întregului colectiv al instituţiei au astfel de rezultate.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here