Scorţişoara, aroma antimicrobiană

458
scortisoaraScorţişoara, unul dintre cele mai aromate şi vândute condimente din întreaga lume, este un excelent aliment terapeutic. Deşi pare greu de crezut, scorţişoara tratează afecţiuni începând de la halenă, răceală şi gripă până la candidoză şi chiar impotenţă. Iată câteva afecţiuni care pot fi tratate cu ajutorul scorţişoarei:

Impotenţa şi infertilitate
Câte două linguriţe de miere amestecate cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară luate seara înainte de culcare vor îmbunătăţi activitatea organelor genitale. Femeile din Orient, spre exemplu, consumau foarte multă scorţişoară pentru a-şi întări uterul şi pentru a preveni infertilitatea.
Răceala şi gripa
Utilizată sub formă de ceai sau pudră presărată în mâncăruri, scorţişoara este un condiment utilizat împotriva frigului, a crampelor musculare şi a durerilor cauzate de răceală şi gripă. Scorţişoara ajută la crearea unei senzaţii de căldură în tot corpul, mai ales în zona rinichilor şi a ficatului. De asemenea, scorţişoara poate fi utilizată pentru stimularea transpiraţiei încă de la primele simptome de răceală şi gripă.
Dureri menstruale
Scorţişoara este un condiment bun de consum mai ales în perioada menstruaţiei. Aceasta alină durerile menstruale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi antispasmodice. Foloseşte scorţişoară în ceaiuri sau amestecată cu miere.
Reglează nivelul zahărului din sânge şi colesterolul
O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi ajută la reducerea colesterolului şi reglează nivelul zahărului din sânge, fiind foarte benefică pentru persoanele care suferă de diabet zaharat de tip II.
Infecţii urinare şi candidoza
Un studiu realizat în Germania a scos la iveală faptul că scorţişoara are proprietăţi antifungice şi consumul acesteia poate grăbi tratarea candidozei, precum şi a infecţiilor urinare. Scorţişoara poate fi consumată preventiv pentru evitarea acestor probleme.
Halena (respiraţia urât mirositoare)
Încălzeşte puţină apă, toarn-o într-un pahar şi apoi adaugă două linguriţe de miere şi o linguriţă de scorţişoară şi fă gargară cu amestecul rezultat. În acest fel, respiraţia ta va fi proaspătă întreaga zi.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here