Şcolile din Târgu-Jiu, în atenţia autorităţilor

460

Primăria Municipiului Târgu-Jiu se preocupă în permanenţă de situaţia unităţilor de învăţământ. În această perioadă se lucrează intens la pregătirea şcolilor pentru noul an şcolar. De asemenea, vor fi demarate noi investiţii în sistem, între acestea aflându-se şi construcţia unor săli de sport şi a unui bazin de înot.

La nivelul municipiului Târgu-Jiu funcţionează 51 de unităţi de învăţământ, din care 9 colegii, 5 licee, 11 şcoli generale, 9 grădiniţe cu program prelungit şi 17 cu program normal. 28 dintre ele sunt organizate şi structurate sub forma centrelor financiare cu personalitate juridică şi 23 fără personalitate juridică. Principalele probleme de care se ocupă municipalitatea, în această perioadă, sunt legate de pregătirea noului an şcolar. „Ele mizează continuarea unor reparaţii, eventuale investiţii din anii precedenţi, definitivarea lor şi asigurarea condiţiilor din punct de vedere al autorizării şi al necesarului pe care ni-l solicită unităţile pentru noul an şcolar. Drept pentru care, s-a continuat şi s-a definitivat, din toate punctele de vedere, locaţia Grădiniţei Nr. 13; mă refer la partea de dotări şi funcţionalitate, de autorizare şi aşa mai departe. S-au făcut reparaţii şi lucrări de întreţinere la mai multe şcoli şi grădiniţe, cum ar fi: împrejmuiri, reparaţii de acoperişuri, sau de instalaţii sanitare; putem să menţionăm aici: Şcoala Nr. 4, şcolile Nr. 12 şi Nr. 11, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Grădiniţa 17, Liceul „Henri Coandă” şi Liceul „Ion Mincu””, a precizat Constantin Fîrţă, director al Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Investiţii în domeniul învăţământului
Municipalitatea continuă investiţiile realizate la nivelul unităţilor de învăţământ, unele proiecte urmând a fi demarate în cursul acestui an şi finalizate anul viitor. „În acest an vom finaliza locaţia grădiniţei din Narciselor, în care aportul Primăriei este de circa 2 miliarde de lei vechi. Încercăm să finalizăm în anul care vine, cu demarare din acest an, săli de sport la Gheorghe Tătărescu şi Virgil Madgearu, precum şi un bazin de înot, Şcoala Nr. 4 cu extindere de 48 de clase şi Liceul de Muzică cu o mansardare”, confirmă directorul la Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here