Şcolile din Gorj, evaluate de ARACIP

463

VIRGIL MADGEARU16 unităţi de învăţământ din judeţul nostru vor trece în această perioadă printr-un proces de evaluare externă a calităţii pentru a obţine atestatul nivelului de calitate al educaţiei.

Activitatea de evaluare externă periodică se derulează în cadrul unui program cu finanţare europeană, proiectul “Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă”, proiect ce are ca obiectiv general creşterea capacităţii sistemului de învăţământ preuniversitar de a furniza educaţie de calitate prin implementarea standardelor de referinţă.

Un număr de 1024 de şcoli, grădiniţe şi licee din întreaga ţară vor fi evaluate în lunile octombrie şi noiembrie. În Gorj, vor fi evaluate 16 unităţi de învăţământ în perioada 3-14 octombrie. Activitatea de evaluare externă periodică se derulează în cadrul unui program cu finanţare europeană. Proiectul “Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă” are ca obiectiv general creşterea capacităţii sistemului de învăţământ preuniversitar de a furniza educaţie de calitate prin implementarea standardelor de referinţă. Evaluarea periodică a ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) se va face pe trei domenii: capacitatea instituţională, eficacitatea educaţională şi managementul calităţii. Monitori pentru cele 16 unităţi de învăţământ supuse evaluării vor fi Gheorghe Gorun şi Ermil Babiuc iar observator din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va fi Camelia Bibere. În urma evaluării şcolile vor primi un atestat privind nivelul calităţii oferite de către unitatea de învăţământ, raportat la indicatorii de performanţă din standardele de referinţă evaluate. Raportul de evaluare externă este public şi poate fi consultat pe site-ul ARACIP: aracip.edu.ro. Atestatul va avea o valabilitate de cinci ani, din anul şcolar 2012-2013 până în anul şcolar 2016-2017, inclusiv.

Lista unităţilor evaluate

Cele 16 unităţi de învăţământ din Gorj ce urmează a fi evaluate pe parcursul acestor două săptămâni sunt: Şcoala Generală Nr. 1 Albeni, Şcoala Generală Prigoria, Şcoala Generală Săcelu, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” (Târgu-Jiu), Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” (Târgu-Jiu), Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” (Târgu-Jiu), Şcoala Generală „Pompiliu Marcea” (Târgu-Jiu), Şcoala Generală „Grigore Geamănu” (Turcineşti), Şcoala Generală Nr.1 Motru, Şcoala Generală Nr. 2 Motru, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 8 (Târgu-Jiu), Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 (Târgu-Jiu), Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” (Târgu-Jiu), Colegiul Naţional „George Coşbuc” (Motru), Liceul Teologic (Târgu-Jiu) şi Liceul Teoretic (Novaci). Activităţile sunt finanţate din fonduri europene, în cadrul proiectului strategic ,,Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă” iar rapoartele de evaluare externă a calităţii cu rezultatele înregistrate la cele 1024 de unităţi de învăţământ vizitate vor fi făcute publice în cursul anului 2012.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here