Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu şi-a redeschis porţile

520

teatru de vara spaÎnceputul lunii octombrie înseamnă şi debutul unui nou an de studiu pentru elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Conducerea instituţiei vine cu o veste bună pentru cursanţi, taxa de şcolarizare rămânând neschimbată de mai trei ani de zile.

Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a anunţat, într-o conferinţă de presă, deschiderea oficială a noului an: “începând de astăzi (n.r.: 3 octombrie) se deschid cursurile Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu”. La Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu se studiază o varietate de activităţi şi discipline: canto muzică uşoară, canto muzică populară, Muzică folk, vioară, pian, clarinet, saxofon, chitară, nai, fluier, orgă, acordeon, pictură, grafică, teatru de păpuşi, dans modern, balet şi dansuri populare.

Taxe neschimbate

Pe fondul crizei din ultima perioadă, conducerea Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a luat decizia ca taxele să nu se modifice. Astfel, “taxele sunt aceleaşi de trei ani încoace şi sunt cele mai mici din ţară. Sunt diferenţiate, în funcţie de secţii şi variază între 100 lei şi 400 de lei; cele mai mari, adică 400 de lei, sunt taxele la canto popular şi orgă electronică”, a precizat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Taxa percepută la această instituţie este anuală, fiind posibilă plata în trei rate. Trebuie precizat că, deşi are cele mai mici taxe, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu este cea mai mare din ţară; anul trecut a avut peste 1.300 de elevi.

Patru decenii de existenţă

Prezenţa constantă în viaţa culturală a Gorjului de patru decenii, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, prezintă o serie întreagă de particularităţi care o individualizează pregnant în raport cu alte instituţii de acest gen din ţară.De asemenea, merită menţionat faptul că în cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu funcţionează şi ansambluri folclorice, teatru de păpuşi, orchestră de cameră, tarafuri tradiţionale, grupuri pop şi folk, dar şi meşteri populari. Cu o paletă variată de activităţi, Şcoala Populară de Artă reprezintă un model în rândul instituţiilor culturale gorjene. Ea dispune şi de 32 de secţii externe aflate în tot atâtea localităţi din judeţul nostru. În această toamnă se împlinesc patruzeci de ani de existenţă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu. Momentul aniversar se marchează printr-un spectacol excepţional, susţinut de artiştii instituţiei, în această seară, în centrul municipiului Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here