Școala etalon a Gorjului a dat clasă la aniversarea a 191 de ani de existență! ,,Ștefulescu”, rămâne o poveste fără sfârșit

4384

Un program amplu de manifestări a pregătit Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu, sub conducerea directorului prof.Vasile Udroiu, la acest final de săptămână, odată cu aniversarea a 191 de ani de existență a acestei unități de învățământ. De altfel, școala din Târgu-Jiu este considerată, în baza rezultatelor excelente, cea mai bună școală gimnazială din judetul Gorj, lucru subliniat la deschiderea manifestărilor chiar de către inspectorul școlar general Marcela Mrejeru. De altfel, fără lipsă de modestie, cadrele didactice ale școlii s-au întrecut în a pregăti un program de zile mari pentru marcarea acestui moment important al unității de învățământ. Din acest motiv au angrenat în activități numeroase atât actualii elevi cât și absolvenții de la Ștefulescu, ajunși acum la maturitate, adevărați profesioniști în domeniile de activitate unde activează. Nu au fost uitați nici dascălii pensionari care au pus umărul la prestigiul acestei școli etalon al Gorjului, nici personalul nedidactic și auxiliar și nici autoritățile care au sprijinit constat unitatea educațională care pregătește anual noi generații performante de elevi.

,,Ștefulescu… poveste fără sfârșit” a fost denumirea proiectului educațional care s-a desfășurat pe parcursul a două zile, la finalul săptămânii trecute.
Școala și-a deschis, sâmbătă, porțile larg pentru elevi, profesori, părinți, autorități, presa arătând astfel, fără echivoc, că este un vector important de formare a noilor generații în comunitatea gorjeană.
Manifestările au fost deschise în holul școlii, unde s-a organizat întâlnirea cadrelor didactice și a elevilor din generațiile anterioare cu actuala generație și cu personalități din comunitatea locală și județeană. Directorul Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ștefulescu”, prof.Vasile Udroiu, i-a întâmpinat cu căldură pe toți invitații și le-a urat bun venit în unitatea de învățământ care a îmbrăcat straie de sărbătoare.

Foștii elevi ai scolii sunt medici, magistrați, polițiști, profesori..
După discursul conducerii școlii, în care s-a subliniat excelenta colaborare a colegilor din școală dar și partenerii din proiect, Primăria și Consiliul Local Târgu-Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj, s-a oficiat o slujbă religioasă.
Nu înainte de a se da însă citire unei scrisori transmise de un fost elev al scolii, părintele protopop, preotul Ionel Cîmpeanu.

Arc peste timp
Reprezentanții generațiilor de elevi 2004-2021 au fost prezenți la deschiderea manifestării. Nicoleta Morie și Edi Fariseu au fost cei doi foști elevi care au transmis noii generații a școlii mesajul lor de peste timp, păstrat într-o mică firidă din holul școlii, împreună cu o mică statueta a părintelui spiritual a unității de învățământ, Alexandru Ștefulescu.
Mesajul a fost scris la 180 de ani de existență a Școlii Gimnaziale Alexandru Ștefulescu astfel: ,,Ne-ați oferit inocență, v-am oferit înțelegere, ne-ați îmbrățișat cu un zâmbet, v-am îmbrățișat cu dragoste, ne-ați învățat să rămânem tineri, v-am învățat să creșteți mari.
Împreună, elevi și dascăli, am înțeles că împlinirea stă în puterea sufletului și a minții.
V-am ajutat sa vă întindeți aripile si vă vom admira întotdeauna zborul”. Un alt mesaj de suflet a fost introdus în firida scolii, de la noua generație a unității de învățământ, elevii de la clasa pregătitoare.
Momentul emoționat a fost urmat de o întâlnirea dintre generații în amfiteatrul scolii, asta în timp ce în afara școlii, pe Calea Eroilor erau pregătite ateliere de creație în aer liber.
Peste o sută de elevi și părinți și-au arătat măiestria în arta, de la desen, la pictură, de la iubirea față de cărți, la realizarea frumoaselor flori din hârtie.
Câteva grupuri de elevi au fost apoi reporteri pentru o zi, realizând sondaje de opinie în centrul municipiului, grupurile țintă fiind tinerii și interesul lor pentru activitățile culturale ale orașului.
Manifestări s-au mutat apoi la Cinematograful Sergiu Nicolaescu unde au fost susținut un program artistic și s-au prezentat poveștile de succes ale foștilor elevi ai scolii.
Pe scena au urcat și elevii merituoși actuali ai unității de învățământ și au primit diplome de apreciere foștii dascăli pensionari, actualele cadre didactice dar personalul întreg al școlii.
Duminică, manifestările s-au mutat pe terenul de sport unde a avut loc un meci de fotbal între elevi și profesori, pe o vreme ușor nefavorabilă.
În program mai urma o paradă a costumelor de epoca, populare și ECO și un ,,flash mob”, ambele activități fiind amânate pentru zile cu soare.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Trebuia mai rar si mai apasat, dar tot v a iesit splendoare de articol!!
    Ganduri calde si umede ptr stimata madam Anamaria, autentic exponent al Scolii ajutatoare de presa. Ura si la mai mare!

Comments are closed.