Şcoala “Ecaterina Teodoroiu”, vizitată de o delegaţie străină

623

Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, implicată în Proiectul “Once Upon A Time…” “A fost odată….”, a primit vizita unei delegaţii din ţările incluse în proiect, precum: Olanda, Anglia, Cipru, Spania, Turcia, Portugalia, Grecia, Lituania, Polonia.

Elevii şi cadrele didactice au avut, ieri, plăcerea de a-i primi în clase pe membrii ţărilor implicate în proiectul Comenius “Once Upon A Time…” (“A fost odată….”), sosiţi de câteva zile la noi în oraş. Delegaţia străină, întâmpinată de directorul şcolii, Livia Zamfir, a fost condusă să viziteze fiecare sală de curs, biblioteca şcolii, laboratoarele, unde a fost întâmpinată de elevi, cu câte un mesaj în limba vorbită de aceştia, dar şi cu diferite daruri care să le amintească de poporul nostru.

delegatie  scoala ecaterina tg jiu1După ce invitaţii au petrecut multe ore în şcoală, au urmat momente deosebite după-amiază, de data aceasta în sala de sport, unde elevii au prezentat un spectacol artistic de dansuri specifice fiecărei ţări implicate în proiect, urmat de un moment interactiv în care dansatorii noştri au animat atmosfera printr-un spectacol mai amplu de dansuri populare româneşti. Oaspeţii au fost invitaţi să danseze şi să socializeze cu gazdele.

delegatie din Cipru in bibliotecaPeriplu prin ţară
După vizitarea oraşului nostru, în ziua următoare, oaspeţii vor fi conduşi într-un periplu prin ţară, pentru a le arăta o parte din obiectivele turistice şi culturale. Traseul ales de gazde este Cozia-Sibiu-Sighişoara-Sinaia-Bucureşti. Oaspeţii vor face cunoştinţă cu Dracula, vizitând frumuseţea şi măreţia Castelului Bran, dar se vor putea bucura şi de minunăţia împrejurimilor, vor vizita Mănăstirea Cozia, Podul Minciunilor din Sibiu, ce atrage turiştii “ca un magnet”, precum şi multe alte locuri frumoase pe care le vor întâlni în drumul lor. Sâmbătă, va fi ultima zi de şedere în ţara noastră, a delegaţiei străine, după care va fi condusă la aeroport spre a se întoarce acasă.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here