Școală dotată cu imprimantă 3D și kit-uri robotice

1525

CEZ a dotat clubul de coding SMART Kids, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu-Jiu cu o imprimantă 3D și kit-uri robotice. Acțiunea face parte din proiectul „Generatorii de Bine”, prin care angajații companiei înscriu și propun soluții de viitor în beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate.
În cadrul programului CODE Kids, susținut de CEZ încă din 2019, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani fac coding în bibliotecile publice, cu scopul de a dezvolta competențele digitale și de a crea o mișcare națională de coding și STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).
Așa a luat naștere clubul SMART Kids, înființat în primăvara anului 2021 la Școala „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.
În club sunt înscriși 6 copii care, pe lângă teme și alte activități extracurriculare, decodează energia viitorului, susțin reprezentanții companiei.

Tehnologie inteligentă pentru SMART Kids
Prin utilizarea imprimantei 3D și a kit-urilor de roboți, atât copiii din cadrul clubului, cât și cei care nu fac parte din club vor fi atrași de coding și programare. Punând în practică ceea ce învață la cursurile dedicate, programarea va deveni mai distractiva. De asemenea, cele mai creative idei vor putea lua forma unor obiecte concrete, prin proiectarea cu ajutorul imprimantei 3D.
„Ne-am propus să ne întâlnim la ateliere săptămânale și ne vom axa pe montarea roboților școlari și programarea acestora pentru îndeplinirea unor sarcini. Pentru început, sarcinile vor fi mici, ața cum suntem și noi, dar pe măsură ce creștem, vom dezvolta și algoritmi complicați. De asemenea, ne dorim să folosim imprimanta 3D color pentru a crea diverse machete folositoare la orele de curs”, a precizat Oana Pătroi, voluntar și coordonator Club SMART Kids.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here