Schimbările vremii şi diferenţele de temperatură ne îmbolnăvesc

315

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au început să resimtă efectele schimbărilor bruşte ale condiţiilor atmosferice. Diferenţele mari dintre temperaturile nocturne şi cele diurne i-au afectat pe reumatici, hipertensivi şi pe cei care suferă de gută. De asemenea, medicii au observat şi o creştere a numărului virozelor cu determinism abdominal.

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic a început vara, condiţiile atmosferice ne duc cu gândul la o primăvară autentică. Diferenţele notabile dintre temperaturile nocturne şi cele diurne au efecte negative asupra noastră. Din cauza schimbărilor bruşte de temperatură, oamenii se simt obosiţi, iritaţi, slăbiţi şi agitaţi. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta. „Sunt schimbări mari şi sunt resimţite mai ales de hipertensivi, reumatici şi cei cu gută. Au apărut şi foarte multe viroze cu determinism abdominal”, a menţionat Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj.

Victimele schimbărilor vremii
Vârstnicii, dar şi copiii, sunt cei mai afectaţi de aceste schimbări bruşte de temperatură. Atunci când vremea se răceşte brusc, foarte multe persoane se confruntă cu ameţeli şi dureri de cap. Există mulţi oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică şi psihică, o stare de somnolenţă continuă şi chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea. În această perioadă, bolnavilor cronici li se recomandă să-şi ia tratamentele exact cum le-au prescris medicii curanţi şi să respecte regimul alimentar recomandat de specialişti.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here