Scenariile care duc România la Euro

1034

România se pregăteşte de confruntările decisive care pot să o ducă la Euro 2020. Echipa lui Cosmin Contra joacă împotriva Suediei, acasă, pe 15 noiembrie, de la ora 21.45, şi în deplasare, la Madrid, cu Spania, luni 18 noiembrie, de la aceeaşi oră. Federaţia Română de Fotbal a arătat, pe site-ul oficial, ce rezultate îi ajută pe tricolori să meargă la turneul final pe care îl găzduieşte şi Bucureştiul.

SCENARIUL 1: România-Suedia 1-0
Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă.
La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.

SCENARIUL 2: Batem Suedia la minimum 2 goluri diferență
Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.

SCENARIUL 3: România-Suedia 2-1
Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1.
Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență. Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general.
Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid…
Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii…

SCENARIUL 4: România-Suedia se termină egal
E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.

Lotul României pentru dubla cu Suedia și Spania
Cosmin Contra a convocat inițial 25 de jucători, dar, odată cu accidentarea lui Florin Andone, selecționerul a rămas cu 24 de fotbaliști la dispoziție.
,,Trebuie să fim eficienți și în defensivă. Sperăm ca presiunea să fie una pozitivă. Mesajul este că învingând Suedia, la startul partidei cu Spania suntem calificați la Euro 2020. După aceea, vom vedea dacă putem ține de acel rezultat care ne califică”, a spus Contra, la reunirea tricolorilor.
Lotul României:
Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon), Florin Niță (Sparta Praga), Silviu Lung (Kayserispor)
Fundași: Vasile Mogoș (Cremonese), Romario Benzar (Lecce), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuț Nedelcearu (FC UFA), Iulian Cristea (FCSB), Andrei Burcă (CFR Cluj) Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep)
Mijlocași: Ciprian Deac (CFR Cluj), Ianis Hagi (Genk), Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Tudor Băluță (Brighton), Dan Nistor (Dinamo București), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Alexandru Mitriță (New York City FC), Florinel Coman (FCSB), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Constantin Budescu (Astra Giurgiu)
Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Astra Giurgiu)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here