Scapă Pandurii de sancţiuni?

494

Părerile sunt împărţite între oamenii de fotbal din România, după ce Pandurii a refuzat să termine meciul cu ASA. Cei mai mulţi dau vina pe arbitrul Marius Avram pentru că a permis desfăşurarea jocului, iar unii dintre aceştia spun că există şanse ca partida să fie reprogramată. Un critic vehement al lui Avram este fostul şef al CCA, Ion Crăciunescu. “Mie mi se pare că arbitrul a dat dovadă nu numai de necunoaștere, ci și de inconștiență, pentru că nu se poate juca nimeni cu siguranța oamenilor. Câți jucători nu au dat cu capul de iarbă și tot au avut probleme. Trebuia să așteptăm să se întâmple nenorociri? Există literă de regulament. La ploaie mai merge, dar e vorba de gheață. Din ce știu eu, competițiile se joacă cu echipamente speciale, cu cască în cap, cu apărători. Ați văzut pe cineva, la sporturile care se joacă pe gheață, fără cască? Probabil cei de la Pandurii o să plătească, o să li se dea 3-0 meci pierdut. Mi s-ar părea mult prea mult să li se dea o amendă. Eu dacă aș fi la Comisia Centrală și aș avea un asemenea arbitru, l-aș da afară. Cine ești tu să ignori o literă a regulamentului?”, a spus Crăciunescu. Fostul preşedinte de la LPF, Dumitru Dragomir, a sugerat că regulamentul este de partea Pandurilor. “Vina principală e a Ligii. Apoi a arbitrului care a dat drumul la joc. Când am fost în Rusia, un observator UEFA nu a vrut să accepte joc la -2 grade C. Arbitrul însă a fost între ciocan şi nicovală. Avea ordin de la Ligă să termine acest calvar pe vreme criminală. Decizia corectă este să se rejoace. Era periculos terenul. Regulamentul dă dreptul să se rejoace de la 0-0”, a declarat Dragomir.
24 (1)Pe de altă parte, consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, a declarat că Pandurii nu trebuia să joace din primul minut. “Dacă arbitrul nu vrea să amâne meciul și tu consideri că îți pune în pericol integritatea corporală nu trebuia să joci de la început. Pentru că așa toată lumea se întreabă acum ce făceau ei dacă aveau 2-0 avantaj pe tabelă. Probabil că la scorul acesta se retrăgeau cei de la Târgu Mureș. Arbitrul a greșit. Nu trebuia să dea drumul la meci”, a precizat Andrei Vochin.
O poziţie similară a avut şi fostul arbitru Adrian Porumboiu. “Pandurii nu trebuia să intre deloc pe teren. Aşa la 0-2 s-au gândit că mai iau câteva. Cel mai bine a constatat starea terenului Avram, când a luat şi o căzătură. Trebuia să oprească meciul atunci. Şi el nici nu avea mingea, nu trebuia să dribleze, să tragă la poartă, nu avea adversar în spate. Arbitrul decide dacă terenul e impracticabil sau nu. Aici, situaţia era clară. Era patinoar”, a spus Porumboiu.
Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a admis că meciul nu e încă pierdut la masa verde. “Comisia de Disciplină va determina a cui e vina, noi nu ne putem antepronunţa. Cel care stabileşte practicabilitatea sau impracticabilitatea terenului de joc este arbitrul. Acesta a decis că terenul e practicabil, el a apreciat aşa. Pandurii îşi va prezenta cazul la Comisia de Disciplină. Dacă se va stabili că terenul e impracticabil, şi sunt dovezi în acest sens, se va merge pe o anumită cale regulamentară”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here