Scandal la Slivilești. Primarul, revoltat pe polițiști după confiscarea unui camion de lemne!

2610

Greșeala unui pădurar începător în completarea unor documente necesare pentru transportarea legală a unor lemne tăiate cu toate avizele posibile a generat un scandal uriaș în noaptea de marți spre miercuri la Slivilești. Primarul Sorin Bucurescu a fost extrem de virulent la adresa polițiștilor din localitate, după ce aceștia au tras pe dreapta un camion încărcat cu lemne, singura problemă la transportul respectiv fiind greșeala din acte, pe care pădurarul și-a asumat-o public. Lemnele îi aparțin unui bătrân din Craiova. Aurel Pomagă, de 74 de ani, a copilărit la Slivilești, dar nu mai stă aici de ani buni. Acum a venit pentru a tăia legal lemne din pădurea proprietate personală și de duminică până marți seara a muncit din greu alături de alți câțiva prieteni care l-au ajutat să încarce camionul. Toată treaba a mers bine, spre bucuria pensionarului, dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în momentul în care camionul s-a pus în mișcare pentru a ajunge la Craiova. Șoferul a fost tras pe dreapta și i s-au cerut actele. Așa au descoperit polițiștii că pădurarul emisese aviz de însoțire a mărfii doar pentru numărul de înmatriculare al capului tractor, nu și pentru cel al remorcii în care se aflau lemnele. De aici a izbucnit scandalul. Camionul a rămas tras pe dreapta chiar în fața Primăriei Slivilești, pe trecerea de pietoni, și ore în șir nu s-a mai mișcat de acolo. În acele ore din noapte primarul Sorin Bucurescu nu a ezitat să le bată obrazul polițiștilor care descoperiseră „marea infracțiune”, revolta sa fiind generată de faptul că în jurul camionului au venit mai multe echipaje, din comunele învecinate, de la Motru și Târgu-Jiu, de parcă cineva ar fi vrut să fugă de acolo cu lemnele tăiate legal de către proprietar.
„Parcă cine știe ce crimă s-a comis aici de au venit atâtea echipaje. La Dincă la poartă, la Caracal, au stat până la 6.00 dimineața și nu au putut să intervină, dar aici sunt 6 echipaje ca să blocheze o mașină trasă oricum pe dreapta. Șoferul camionului a prezentat actele, e în sediul Poliției pentru audieri. E un ofițer de poliție aici, nu înțeleg ce treabă au șase echipaje de poliție aici când, în alte sate din zonă poate chiar se fură lemne pe bune și nimeni nu îi caută pe hoți. L-au găsit pe bătrânul acesta și pe cei cu care a venit de la Craiova și îi țin pe toți aici nemâncați și prin frig. Vai mama noastră, că dacă ar avea un pic de suflet în ei, ca să nu spun că le mai trebuie și altceva, ar vedea că e o simplă greșeală, pe care pădurarul o recunoaște. Omul și-a asumat vina lui, spune că lemnele sunt tăiate legal, doar că nu a știut că trebuie să scrie în aviz și numărul remorcii, el fiind pentru prima dată când scrie o asemenea hârtie. Polițiștii ar putea să se gândească că bătrânul acesta ar putea să le fie bunicul lor. Bunicii lor știu oare ce trebuie scris în hârtiile astea? E treaba pădurarului să le completeze corect, nu a oamenilor simpli. Prostia pădurarului ne costă pe toți”, a spus, revoltat, Bucurescu.Proprietarul lemnelor, Aurel Pomagă, a confirmat că nu știa despre ce trebuie să conțină documentele primite de la pădurar, el fiind convins că în momentul în care a primit hârtiile de la acesta totul e în regulă. Nu a fost însă să fie așa. „Până la vârsta pe care o am, de 74 de ani, eu nu am știut că în față la camion, la capul tractor e un număr, iar la remorcă e un alt număr. Sincer vă spun, nu am știut așa ceva. Pădurarul a scris numărul, iar polițiștii spun că transportul e ilegal. Asta e singura problemă. Atât de tâmpită e legea în țara asta că eu voi rămâne fără lemne. Am muncit de duminică seara, am dormit prin mașină cum am putut, am tremurat de frig, am plătit 35 de milioane de lei vechi pentru a lua lemne din pădurea mea și acum aflu că transportul este ilegal. Nu mă gândesc decât că am frig acasă și soția operată de o săptămână de cancer la sân. A fost o intervenție complicată, iar eu, în loc să fiu lângă ea, stau aici și încerc să înțeleg ce se întâmplă”, a spus bătrânul craiovean. La un moment dat, Sorin Bucurescu s-a urcat pe remorcă și a început să descarce din lemne pentru a arăta că nu e vorba de cine știe ce bușteni.
Erau niște ramuri subțiri. Iar de sus, de pe remorcă, primarul și-a mai spus o dată supărarea. „Pădurarul, un analfabet, că asta este, pe românește, nu a știut să treacă în acte și numărul remorcii. Poliția nu vrea să constate greșeala și vrea să basculeze lemnele aici ca să le confiște, deși pădurarul spune clar că a greșit”, a spus edilul. În cele din urmă, mult după miezul nopții, camionul cu lemne a fost dus la Ocolul Silvic Turceni și lăsat în custodia celor de acolo. Șoferul s-a ales cu o amendă de 500 de lei, iar pădurarul a promis că va suporta toate costurile generate de greșeala sa numai să fie iertat pentru prostia făcută neintenționat, el cerându-și scuze pentru tot vacarmul din noaptea de marți spre miercuri de la Slivilești.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here