Scandal la ITM Gorj din cauza unui inspector dat afară!

1140
Jpeg

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a stat toată ziua de marți blocat în sediul instituției, într-un birou pentru relații cu publicul, după ce a venit aici ca să fie reangajat așa cum decisese o instanță de judecată. Liviu Ungureanu și-a pierdut slujba anul trecut în octombrie, dar a contestat la instanță și a obținut reangajarea, numai că, marți, când a revenit la birou, a descoperit că postul său nu mai există în organigrama instituției. Acesta a cerut să fie reangajat pe postul de pe care a fost dat afară și a avut surpriza să constate că inspectorul șef George Romanescu i-a oferit un post la un alt serviciu, pe care Ungureanu nu l-a acceptat. De aici lucrurile au luat o întorsătură total neașteptată, deznodământul putând fi cunoscut de abia azi, când inspectorul ar urma să revină din nou la sediul ITM pentru a lucra. Numai că șefii instituției spun că îi vor bloca lui Ungureanu accesul în instituție pe motiv că a refuzat oferta de angajare ce i-a fost făcută marți. “Eu am fost inspector pe Securitate și Sănătate în Muncă, iar acum mi s-a spus că trebuie să trec pe Verificare Contracte Colective de Muncă. Nu sunt jurist de meserie, dar dacă instanța a spus că trebuie să fiu reangajat pe același post nu cred că ceea ce mi s-a propus e același post cu ce făceam înainte. Mai mult, mi s-a cerut să dau scris că sunt de acord și atunci am spus că nu pot să fac așa ceva pentru că poate mai târziu o să vreau să contest. Au zis că dacă până la 10.30 nu accept, atunci din punctul dumnealor de vedere am refuzat să muncesc. Mi-au și dat apoi o hârtie să părăsesc Inspectoratul și am spus că nu plec pentru că nu am făcut nimic rău. Le-am zis că dacă mă pun să muncesc voi munci, dar conform deciziei instanței și pregătirii mele. Domnul inspector șef nici nu a vrut să mă primească în birou, am discutat prin intermediari, atât de mult l-a interesat despre ce a decis instanța”, a declarat Liviu Ungureanu. Acesta spune că azi va reveni la birou în speranța că i se va oferi slujba de pe care a fost îndepărtat, în caz contrar urmând să contacteze un executor judecătoresc. Șefii ITM Gorj i-au transmis însă că atâta timp cât a refuzat oferta nu mai poate intra în instituție în calitate de angajat. “Faptul că nu a comunicat în scris acordul pentru postul oferit a fost considerat un refuz de a accepta postul pus la dispoziție de Inspectorat. În aceste condiții dumnealui are posibilitatea să procedeze legal așa cum consideră de cuviință. Rămânerea dumnealui la birou pe parcursul zilei nu este considerată prezență la programul de lucru”, a menționat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. ITM Gorj trebuie sa se conformeze sentintei judecatoresti.Trebuia sa imi dea vechiul post, indiferent ca era desfiintat sau ocupat.Iar ceea ce spune d-na Neli Matei este neadevarat!Am primit calificativul FB in anul 2016 pentru ,,abaterile ,, inchipuite de inspectorul sef Romanescu George!ITM Gorj este condus doar prin teroare!

  2. ITM Gorj trebuie sa se conformeze sentintei judecatoresti.Trebuia sa imi dea vechiul post, indiferent ca era desfiintat sau ocupat.Iar ceea ce spune d-na Neli Matei este neadevarat!Am primit calificativul FB in anul 2016 pentru ,,abaterile ,, inchipuite de inspectorul sef Romanescu George!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here