SCANDAL LA APIA GORJ – Traian Crăc acuzat de plagiat

868

traian crac facuta de mineDacă PSD-ul şi PNL-ul au adus în ultimii ani la şefia APIA Gorj oameni care au diplome de specialitate în agricultură şi care au vechime în cadrul instituţiei, în goana după numirea în funcţii PD-L-ul aduce pe

tânărul Traian Crăc, în vârstă de 30 de ani. Acesta a fost adus ca manager la Centrul Judeţean al APIA de la o societate privată ale cărei activităţi nu au nici în clin nici în mânecă cu sistemul de plăţi în domeniul agricol. Fostul director al APIA Gorj, Constantin Negrea îl acuză pe tânărul care ocupă în prezent această funcţie de faptul că acesta s-a prezentat la concursul pe care l-a susţinut la Bucureşti în luna octombrie a acestui an, cu proiectul de management pe care Negrea îl prezentase la acelaşi concurs, dar în vară. Fostul director al APIA spune că de fapt i-a fost substituită munca şi viziunea sa managerială, transpusă în proiectul de management.

Copiat la virgulă
“Proiectul meu de management este copiat în întregime. Nici măcar nu s-a ostenit să modifice caracterul de literă. Concluziile domniei sale la care face referire, sunt practic adnotări şi spicuiri din cele 5 capitole anterioare ale proiectului. Şi tot referitor la concluziile proiectului său copiat , pe care le consideră a fi personale, îi recomand să citească art.V, alin 4 din OUG nr.105 din 6.10.2009 publicat în M.Of. nr. 668-6.10.2009 care îi arată clar care este structura unui proiect de management pe care trebuia să îl prezinte un candidat şi îi recomand să îl înveţe ca să-şi facă pentru perioada următoare o viziune proprie dacă are această capacitate de sinteză menţiona Constantin Negrea. Fostul director al APIA declara că a observat plagiatul intrând pe site –ul Agenţiei de plăţi. „ Proiectul lui Crăc Traian poate fi vizualizat în prezent pe websiteul instituţiei iar proiectul meu de management pe baza căruia am fost evaluat şi admis pentru funcţia publică de conducere al Centrului Judeţean APIA Gorj, este depus la M.A.P.D.R., însă poate fi pus la dispoziţie de către managerul public al instituţiei şi de administratorul în garanţie al siteului, respectiv S.C. ATLAB. SRL, al cărui administrator este dl. Mitruţ Stănoiu.Sunt indignat şi revoltat de asemănarea celor două lucrări de management, întrucât se identifică până aproape la virgulă”, amintea fostul directzor al APIA.
Acesta a declarat îşi va revendica drepturile de autor asupra proiectului de management şi ca va sesiza problema şi la Ministerul Agriculturii.
Plagiatură, explicată prin… „un picuţ” de inspiraţie
Cu toate că cele două proiecte de management sunt practic identice,Traian Crăc nu recunoaşte decât că „s-a inspirat puţin” din proiectul predecesorului său în scaunul managerial , Constantin Negrea. Tânărul director pedelist aduce în apărarea sa un argument de-a dreptul uimitor spunând : „Concluziile reprezintă practic proiectul”. Traian Crăc a recunoscut fără nici un fel de ezitare că i-a fost mult mai uşor să ia un proiect făcut de-a gata, decât să mai caute prin documentaţia specifică domeniului. Faptul că Traian Crăc nu ştie să gestioneze activitatea instituţiei în fruntea căreia acesta s-a trezit pus peste noapte, este vizibil de la o poştă. Exprimarea mai mult decât stângace şi bâlbele specifice discursului său nu fac decât să întărească acest lucru.
„Acuzele domnului Negrea sunt un picuţ nefondate. Dumnealui mă acuză că i-am copiat structura proiectului lui dar se înşeală un picuţ. Concluziile care sunt pe proiectul meu , puteţi să verificaţi sunt concluziile mele personale. Într-adevăr o parte este, să nu spunem copiată, să spunem inspirată din ea. Este vorba de structura clară a Apiei. Sunt chestii care sunt oarecum standard. Concluziile sunt cele importante şi sunt concluziile mele personale. Concluziile reprezintă practic proiectul. Acolo este contribuţia mea pe care o voi aduce la modernizarea şi funcţionarea mai bine a Apiei în judeţul Gorj. Nu în descrierea Apiei. M-am inspirat. Era normal să continui planurile directorului care a fost până acum. Toate concluziile finale ale proiectului sunt concluziile mele, care reprezintă practic proiectul de management şi nu descrierea structurilor organizatorice ale Apiei. Puteam să fac proiectul din alte documente. Dar a fost calea cea mai uşor de ales” este declaraţia tânărului Traian Crăc vis-a vis de acuzele aduse.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here