Scandal între romi, la Unitatea de Primiri Urgenţe

340

bscap0024Pumni şi picioare împărţite în dreapta şi în stânga la Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu. Este vorba despre membrii a două familii de romi care s-au luat la ceartă şi, ulterior, la bătaie, chiar şi pe holurile instituţiei spitaliceşti.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei, totul a pornit de la nişte animale care păşteau pe terenul vecinilor. De la o discuţie în contradictoriu la un scandal în toată regula, rezultat cu internări în spital şi dosare penale, nu a fost decât un pas.

Nu mai puţin de opt persoane s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetate, în continuare, de către poliţişti, pentru încăierare. De asemenea, unii dintre aceştia sunt suspecţi şi pentru comiterea bscap0019infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, atentând, bineînţeles, şi la liniştea şi ordinea publică din spital. Numai intervenţia în forţă a oamenilor legii a mai putut calma spiritele. Scandalul a început, însă, în cartierul Panduraşul, din Târgu-Jiu, între membrii celor două familii. „În seara zilei de 11.07.2010, orele 20:19, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că, în jurul orelor 20:00, în cartierul Panduraşul, din municipiu, are loc o încăierare. La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care a aplanat în scurt timp conflictul produs în mod spontan între membrii a două familii. Poliţiştii au identificat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu mai multe persoane implicate în altercaţie, unele prezentându-se la spital pentru investigaţii”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Show cu fuste colorate la spital

Scandalul adevărat a început la spital, unde au fost transportate câteva persoane, pentru investigaţii medicale. Două dintre ele au rămas sub supraveghere, însă celelalte nu au pierdut ocazia de a se da în spectacol. Femeile au început să îi arate cu degetul pe cei din “tabăra” adversă, au început să ţipe şi să se înghesuie, fiecare văitându-se că a suferit cel mai mult, în timp ce bărbaţii, nici mai mult nici mai puţin, au sărit la bătaie. “Opt persoane s-au ales cu dosar penal şi sunt cercetate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încăierare, după ce, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, s-au agresat reciproc. Urmare a primelor cercetări efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că acest conflict spontan a fost generat de neînţelegeri legate de schimburi de cabaline, membrii celor două familii, identificaţi ca fiind: Octavian A., de 39 ani, Mitică A., de 35 ani, Augustin A., de 52 ani, Maria D.G., de 33 ani, Constantin B., de 18 ani, Silvia I., de 34 ani, Vasile B., de 38 ani, Lucian B., 18 ani, agresându-se reciproc. Pe numele acestor persoane, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de încăierare”, a completat Tică.

Dosare penale şi amenzi

Pentru cei care au provocat şi participat la scandal şi în incinta secţiei de urgenţe a Spitalului Târgu-Jiu, au fost întocmite dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, alte trei persoane, mai exact Felicia B., de 43 ani, Mariana B., de 31 ani şi Miron P., de 36 ani, au fost sancţionaţi contravenţional, poliţiştii aplicându-le la fiecare o amendă, în cuantum de 200 lei. Potrivit ofiţerului de presă al IPJ Gorj, cercetările vor continua. “Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirea gradului de participaţie a fiecăreia dintre acestea, urmând ca la finalizare, dosarele penale întocmite să fie înaintate unităţii de parchet cu propuneri legale”, a declarat Tică.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here