Scandal în Meteor finalizat cu dosar penal!

1488

Acțiune în forță sâmbătă, în jurul orei 16.00, în cartierul Meteor, din municipiul Târgu-Jiu. Polițiști, jandarmi, polițiști locali au blocat strada care intră în cartier, în apropierea stației meteo, după ce au fost anunțați că mai mulți romi din cartierul Obreja au venit înarmați în Meteor pentru o reglare de conturi. Conduși de Sandocan, romii din Obreja aveau săbii și cuțite, ei prezentându-se astfel la o familie din Meteor care nu și-ar fi plătit la timp banii luați cu camătă. Practic, ,,armata” din Obreja venise, astfel, să ridice bunurile puse gaj în schimbul banilor luați de la cămătari din Obreja. Romii vizați de reglarea de conturi au anunțat însă poliția.
Cel puțin opt echipaje de poliție, agenții fiind înarmați, dar și o dubă a Jandarmeriei alături de mai mulți jandarmi și polițiști locali, au ajuns,sâmbătă, la ora 16.00, în Meteor. Au reușit să oprească conflictul, deși atacatorii au reușit să-și arunce armele albe în curtea Stației Meteo, atunci când deasupra locului acțiunii a trecut, cu zgomot, un elicopter. Armele, aruncate strategic au crezut posesorii, au fost recuperate de polițiștii aflați în misiune. Reglarea de conturi a fost oprită, asta după ce anchetatorii au stopat accesul pe stradă și i-au pus la respect pe romii cu chef de scandal și vărsare de sânge. Cel puțin asta susțin martorii intervenției în forță din Meteor. Legat de incident, IPJ anunță că ,,polițiști din cadrul Politiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizati prin apelul 112, de un bărbat, din localitate, despre faptul că, pe strada Microcolonie, a avut loc un conflict între mai multe persoane.
La fața locului s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Târgu Jiu și o grupă de intervenție din cadrul IJJ Gorj, constatând faptul că cinci tineri și bărbați de 18 și 35 de ani, din comuna Bărbătești și municipiul Târgu Jiu ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței unui bărbat de 47 de ani, din Târgu Jiu, unde, în urma unui conflict spontan privind vânzarea-cumpărarea a unui autoturism, toți cei pătrunși fără drept în curtea imobilului de pe strada Microcolonie, l-ar fi amenințat cu acte de violență pe bărbatul de 47 de ani și familia sa, provocându-le o stare de temere”. De asemenea, în timpul conflictului, transmite Biroul de Presă, unul dintre cei cinci bărbați, în vârstă de 35 de ani, i-ar fi distrus victimei un telefon mobil, cauzându-i un prejudiciu de 3.000 de lei.
,,Toate persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliției în vederea audierii și stabilirii împrejurărilor exacte ale comiterii faptelor. În cauză polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu continuă cercetările într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, amenințare și distrugere, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Jiu”, a mai spus IPJ Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here