SC Gospolocafar SRL, transformată ILEGAL în firmă de construcții! Firma CL reabilitează sediul poliției, dispensarul uman, cel veterinar și farmacia din Fărcășești

1404

Societatea Consiliului Local Fărcășești, Gospolocafar SRL, a început de o săptămână să reabiliteze sediile a trei instituții din localitate. Deși lucrarea trebuia scoasă la licitație publică, primarul Constantin Drăgoescu a decis, cu de la sine putere, să ofere investiția acestei societăți, prin încredințare directă. Societatea CL nu are însă în obiectul de activitate realizarea lucrărilor de construcții. Nici personalul Gospolocafar SRL nu este calificat pentru acest tip de servicii, până de curând salariații doar tăind iarba din localitate și curățind domeniul public.

Gospolocafar SRL, firma CL Fărcășești, deține în prezent aproximativ 10 salariați. Activitatea societății este una cu probleme, motiv pentru care primarul comunei, liberalul Drăgoescu, a luat în calcul să bage salariații în șomaj până la găsirea unor soluții pentru achitarea lefurilor pentru acest personal. În ultimele zile s-a și găsit însă soluția, contabilul primăriei venind cu ideea ca salariații Gospolocafar să presteze lucrări de reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează, în prezent, Poliția Fărcășești, Dispensarul uman, cel veterinar și farmacia din localitate. Evident și sediul societății CL este în același perimetru.
Salariații obișnuiți doar cu lucrări edilitar-gospodărești au schimbat astfel placa, iar de o săptămână s-au apucat să ia trafaletul în mână pentru a zugrăvi și repara aceste spații. În clădiri se vor face nu doar lucrări de renovare, ci se vor înlocui și o parte a instalațiilor termice.
Costul lucrării este necunoscut, pentru că primăria nu a dat dovadă de transparență la acest capitol. Cetățenii inten-ționează să reacționeze la această ilegalitate, cu atât mai mult cu cât sunt supărați de problema cu apa, proprietarilor din Fărcășești fiindu-le impus acum să achite apa consumată între anii 2014-2016.
,,Voi sesiza ITM Gorj și chiar Curtea de Conturi pentru a verifica dacă lucrătorii sunt calificați să presteze astfel de lucrări, dacă au echipament de protecție și dacă lucrarea este sau nu legală”, a precizat Robert Belgiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here