Şase sute de gorjeni au avut acces la formare şi egalitate de şanse

578

Asociația Pentru Șanse Egale, în parteneriat cu Asociația Psihologilor Gorjeni din Târgu-Jiu și S.C. PAIDEA SRL, a organizat ieri conferința de închidere a proiectului “AFES – Acces la Formarea și Egalitatea de Șanse”, implementat în ultimul an şi jumătate la nivelul judeţului. Proiectul a fost de altfel cofinanțat de Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6: “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.3 – “Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”. Bugetul proiectului a fost de 2.154.020 de lei, din care 98% finanțare prin FSE și contribuție publică națională.

DSC_0059Grupul țintă propus iniţial a fost de 531 de persoane, dintre care 400 de femei și 131 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, ajungându-se ca, la finalul proiectului, să se înregistreze 607 beneficiari. În cadrul proiectului s-au desfășurat 13 programe de formare profesională în domeniile: Lucrător în comerț, Manichiurist pedichiurist, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Cofetar, Patiser, Ospătar, Frizer, Comunicare în limba engleză, Inspector în domeniul sănătății și securității în muncă, Manager proiect și Competențe Antreprenoriale, Inspector/ Referent resurse umane și Competențe informatice prin care s-au certificat 607 persoane (femei și persoane aparținând altor grupuri vulnerabile) din județul Gorj. Proiectul a promovat egalitatea de șanse prin derularea Campaniei de informare privind combaterea stereotipurilor de gen în societate și promovarea principiilor egalității de șanse și a incluziunii sociale.

DSC_0064Campania a reunit activități variate, constând în prezentarea materialelor informative cu privire la egalitatea de șanse, exemple de reușită în derularea unei activități economice, discuții despre situații discriminatorii, instituții care promovează egalitate de șanse, măsuri de combatere a discriminării de gen. Specialiștii implicați în proiect au oferit consultanță tehnică și consiliere pentru demararea de activități economice pentru înființarea a nouă firme de către persoanele din grupul țintă, pe baza planurilor de afaceri și au primit un ajutor financiar motivant.
DSC_0053Elementul de noutate în cadrul Conferinței finale l-au reprezentat mărturiile cursanților, dovada vie a eficienței activităților finalizate în proiect.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here